Intervju med Celo, den karbonnegative kryptovalutaen fokusert på smarttelefoner

Av:
Jan 18, 2023
Listen to this article
  • Celo er en topp 100-krypto som fokuserer på smarttelefoner
  • Den inngikk samarbeid med T Mobile i november som en del av en inkubatorutfordring for integrering av web3- og 5G-teknologi
  • Vi intervjuet Nikhil Raghuveera, lederen for strategi og innovasjon

2022 var et kaotisk år i krypto , med kollapsen av FTX som stjal overskriftene. Men det var også andre utviklingstrekk utover kollapsende priser og fallende administrerende direktører.

Vi intervjuet sjefen for strategi og innovasjon i Celo , Nikhil Raghuveera, om en slik utvikling. Celo er en topp 100 kryptovaluta med den unike faktoren at den fokuserer på smarttelefonbrukere.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

I november inngikk Celo et samarbeid med T-Mobile og Deutsche Telekom via den tredje årlige T Challenge, som er et program som fokuserer på web3-utvikling i forbindelse med 5G-teknologi.

Med verden dominert av smarttelefoner, og kryptovaluta fortsatt en ny ressurs, satte vi oss ned med Raghuveera i desember for å stille ham noen spørsmål om hva dette betyr, i tillegg til å prate om Celos påstand om å være karbonnegativ, og hva fremtiden til web3-plassen kan se ut.

Invezz (IZ): Kan du forklare nøyaktig hva T Challenge er, og hvordan Celo passet inn?

Nikhil Raghuveera (NR) : T-utfordringen er Deutsche Telekom (DT) og T-Mobiles idéinkubasjonsprogram designet for å akselerere utviklingen av web3-telekommunikasjonsløsninger ved bruk av 5G-teknologi.

Deltakernes fokusområder er på tvers av fem nøkkelkategorier: bærekraft, nettverk og infrastruktur, media, underholdning og opplevelse, kundeengasjement og lojalitet, og desentraliserte IDer og lommebøker. T Challenges mål er å gi team muligheten til å komme til massemarkedsområdet, og bringe sine prosjekter fra nisjeblokkjedeindustrien til mainstream-brukere.

Siden DT og T-Mobile betjener rundt 240 millioner mobilbrukere over hele verden, er deres go-to-market-ekspertise en stor fordel for prosjektene i inkubatoren og bruken av blokkjedeteknologi generelt.

Som en nøkkelpartner i akseleratoren gir Celo deltakerne ekspertise og støtte, med et spesielt fokus på å støtte bærekraftsarbeid. Etter å ha lansert på mainnet Earth Day 2020 med bærekraft i forkant av arbeidet vårt, er vi glade for å jobbe med prosjekter for å styrke arbeidet deres ved å bruke web3- og 5G-teknologier for positiv innvirkning.

DT investerte først i Celo og begynte å operere som nodevalidatorer for nettverket i 2021, da Celos første mobil-tilnærming til å bruke mobiltelefonnumre som lommebokadresser fikk spesielt resonans hos DTs web3-team. DT ble også med i Celos Alliance for Prosperity og Celos rolle i T Challenge er en naturlig forlengelse av dette partnerskapet.

IZ: Tror du initiativer som T Challenge vil bli negativt påvirket som et resultat av ryktetreffet krypto har tatt fra FTX-debakelen?

NR: Dette er faktisk en tid der vi ser mer virkelighetsorienterte prosjekter. Siden åpningen av søknader i november har det vært mer enn 100 søknader fra startups som ønsker å delta i T Challenge.

Tiltak som disse illustrerer hvordan krypto kan utnyttes for godt med transformativ innvirkning på klimaet og samfunn uten og under bank rundt om i verden, og er viktigere nå enn noen gang når vi jobber for å gjenoppbygge tilliten til industrien.

IZ: Kan du forklare hvordan Celo er karbon-negativ?

NR: Celo har motvirket transaksjoner på protokollnivå siden lanseringen på mainnet Earth Day 2020. Til dags dato har 3500+ tonn CO2 blitt utlignet. Gjennom karbonkompensasjonsfondet overføres det for hver epoke til karbonkompenserende prosjekter.

I tillegg jobber Celo Foundation tett med Climate Collective , en ekspanderende koalisjon av organisasjoner som samarbeider i skjæringspunktet mellom web3 og klimahandling. Sammen tar vi sikte på å få bredere mainstream oppmerksomhet og utdanne folk om hvordan web3 kan brukes som et massekoordineringsverktøy for å akselerere positive løsninger som bekjemper klimakrisen, vår tids massekoordineringsproblem.

IZ: Celo fascinerer meg siden den prøver å gjøre kryptovaluta mer "tilgjengelig", med ting som å erstatte en offentlig nøkkel med et telefonnummer. Målretter du mot visse geografiske regioner fremfor andre, som kanskje har mindre tilgang til banktjenester, men mer tilgang til smarttelefoner? I så fall, hva slags regioner er dette?

NR: Celos oppgave er å skape forutsetninger for velstand – for alle. Men ettersom mange av de 1,4 milliarder enkeltpersonene med lav bank er i fremvoksende markeder, er det absolutt regioner der denne innsatsen har mer umiddelbart effekt. For eksempel, gjennom vårt partnerskap med CARE USA som den globale fattigdomsfokuserte organisasjonens Latin-Amerika blokkjedepartner, har vi sett de umiddelbare fordelene med blokkjededrevet bistandslevering, siden det gir raskere betalingsavslutning og eliminerer de høye driftskostnadene for kryss- grenseoverføringer og betalinger.

IZ: Hva er de største utfordringene Celo møter når han prøver å bryte inn i mainstream?

NR: Dette føles som en bredere bransjeutfordring, inkludert mangel på utdanning om hvordan blokkjede og krypto kan utnyttes for godt. Det er også mange misforståelser rundt teknologien, for eksempel de grunnleggende forskjellene mellom bevis-på-arbeid kontra bevis-på-innsats konsensus.

Innsats som Alliance for Prosperity, Climate Collective og Connect the World , et initiativ for å støtte prosjekter som utvikler Celo på- og avkjøringsramper, er avgjørende for å eliminere disse misoppfatningene. Ved å bringe sammen ledere i hele bransjen for å utnytte den transformative kraften til blokkjede, økes bevisstheten om fordelene mens reelle tiltak iverksettes.

IZ: Hva ville stoppe større ikke-krypto-apper som Revolut eller Monzo fra å lage lignende funksjoner som lar brukere enkelt lage krypto-lommebøker, noe som gir brukerne en inngangsport til den desentraliserte verden?

NR: En viktig pilar i blockchain og samfunnet som støtter veksten er teknologiens åpen kildekode. Alle enheter som er interessert i å utforske hvordan de kan utnytte ekspertisen sin til å utvikle løsninger er sterkt oppmuntret og støttet til å gjøre det. Faktisk vil ledere som Revolut eller Monzo som kommer inn i rommet være en positiv driver for adopsjon, og berike hele web3-økosystemet.