Ad

MEME-MYNTENS STORHETSTID ER KOMMET

Memeinated animation

NESTE 100x PRESALE STARTER SNART

KJØP NÅ

Topp 2 aksjer å kjøpe og 2 å unngå

Av:
Feb 8, 2023
Listen
  • Mill Street Researchs ukentlige oppsummering inkluderer en liste over aksjer å kjøpe og selge
  • Firmaet er mest positivt på Everest Re Group og Marathon Petroleum
  • Firmaet er mest bearish på Western Digital og First Republic Bank

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Mill Street Research, et uavhengig konsulent- og forskningsselskap, ga ut sitt ukentlige nyhetsbrev på mandag. Rapporten inkluderer kjøpsideer og salgsideer for Russell 1000. I denne artikkelen vil vi diskutere noen få nøkkelnavn i hver kategori.

Hvis du ikke allerede har gjort det, sjekk ut vår Invezz-podcast med Mill Street Researchs markedsstrateg Sam Burns.

Kjøp Everest Re Group aksjer

Copy link to section

I følge Mill Streets kvantitative analyse er Everest Re Group Ltd (NYSE:RE) firmaets toppaksjer både eksisterende og nye investorer kan kjøpe nå.

Everest Re er et globalt gjenforsikrings- og forsikringsselskap. Forsikringssektoren er kanskje ikke den mest spennende å diskutere, men den har prestert bra for investorer. Everest Re Group-aksjen har steget nesten 20 % det siste året på grunn av gunstige markedsforhold. Marsh Global Insurance Market Index viser at globale kommersielle forsikringspriser steg med 6 % i 3. kvartal 2022, og markerer det 20. kvartalet på rad med prisøkninger.

Kjøp Marathon Petroleum aksjer

Copy link to section

Den andrerangerte aksjen i Mill Streets beste kjøpsideer er Marathon Petroleum Corporation (NYSE:MPC), et nedstrøms energiselskap med det største raffineringssystemet i USA.

Marathons aksjeytelse det siste året har vært enda mer imponerende enn Everest Re, med en økning på 44 %. Analytikere forventer ytterligere gevinster i 2023 på grunn av lavere drivstoffnivå, ettersom Marathon reduserer raffineringskapasiteten fra 94 % i 4. kvartal 2022 til 88 % i 1. kvartal 2023.

Lavere drivstoffnivå betyr stigende priser. Barrons siterer BofA Securities-analytiker Dough Leggate som sa i januar: «Tre uker inn i det nye året, ser vi at det bygges medvind igjen for amerikanske raffinerier.»

Selg Western Digital Corporation aksjer

Copy link to section

Western Digital Corp (NASDAQ:WDC) har steget 35 % siden starten av 2023 på grunn av rapporter om pågående fusjonssamtaler med Kioxia Holdings. Den sammenslåtte enheten vil dominere NAND flash-markedet med en markedsandel på 33 %. Dette er ikke første gang Western Digital og Kioxia har vært i samtaler om å fusjonere.

Mill Streets kvantitative analyse antyder imidlertid å selge Western Digitals aksjer, da selskapet står overfor en fallende etterspørsel etter datakomponenter og ikke forventes å se en fortjeneste i 2023. Videre kollapset Western Digitals nettoinntekt for septemberkvartalet fra 636 millioner dollar forrige kvartal. år til 34 millioner dollar. Investorer som holder Western Digital-aksjer bør ikke vente på bekreftelse av en fusjonsavtale og i stedet selge aksjen.

Selg First Republic Bank-aksjer

Copy link to section

Den nestrangerte aksjen i Mill Streets toppaksjer å selge er First Republic Bank (NYSE:FRC), en fullservicebank og formuesforvaltningsselskap primært lokalisert i New York, California, Massachusetts og Florida. Mens bankaksjer har vært populære når rentene stiger, er First Republic Bank intet unntak med en økning på nesten 17 % siden starten av året.

Et brev fra januar 2023 fra kapitalforvalter Giverny Capital bekrefter imidlertid delvis Mill Streets bearish krav om aksjen (fondet er en langsiktig okse), i det minste på kort sikt. Den bemerker at First Republic ble berørt i 2022 da kortsiktige lånerenter steg raskere enn langsiktige lånerenter midt i forventningene om en resesjon.

For å sitere brevet:

det koster mer å låne penger i ett år enn i 10 år. For First Republic betyr dette at de betaler høye priser på innskuddsbevis (CDer) til kunder, men deretter låner ut pengene til langsiktige låntakere for bare litt mer avkastning. Bankene er avhengige av en sunn spredning mellom kostnadene for innskudd og det de tjener på lån.

Ad

Kopier eksperthandlere enkelt med eToro. Invester i aksjer som Tesla og Apple. Handle ETFer som FTSE 100 og S&P 500 umiddelbart. Registrer deg på kun få minutter.

10/10