Forskning avslører mobile enheter som katalysatorer for effektive desentraliserte infrastrukturnettverk (DePIN-er)

Av:
Apr 24, 2024
Listen

Zug, Sveits, 24. april 2024, har Chainwire- forskere fra University of Zürichs Communication Systems Group, i samarbeid med Acurast Association som bygger på Polkadot og andre økosystemer, avduket banebrytende resultater i sin siste studie, “Performance Analysis of Decentralized Physical Infrastructure Networks og sentraliserte skyer.” Dette arbeidet demonstrerer levedyktigheten til desentraliserte fysiske infrastrukturnettverk (DePIN) som et robust alternativ til tradisjonelle sentraliserte cloud computing-plattformer. DePIN-er, som utnytter blokkjedeteknologi og tingenes internett (IoT), har som mål å forbedre datasuvereniteten, redusere avhengigheten av sentraliserte modeller og forbedre systemets motstandskraft mot potensielle feil. Forskningen fremhever og evaluerer spesielt Acurast, et nytt desentralisert serverløst skynettverk som utnytter underutnyttede ressurser til smarttelefoner for å utføre komplekse dataoppgaver med forbedret sikkerhet og effektivitet.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Hovedfunnene

Copy link to section
  • Forbedret effektivitet: Acurast har vist potensial til å utføre beregningsintensive oppgaver mer effektivt enn tradisjonelle skytjenester som Google Cloud Platform og Amazon AWS.
  • Strømeffektivitet: Acurast reduserer strømforbruket betydelig sammenlignet med eksisterende sentralisert serverinfrastruktur, noe som gjør det til et miljøvennlig alternativ til eksisterende løsninger.
  • Empirisk bevis: Studien gir empirisk bevis som støtter de teoretiske fordelene med DePIN-er, og viser Acurasts evne til å håndtere beregningsintensive applikasjoner med pålitelighet og kostnadseffektivitet.

“Ankomsten av desentraliserte teknologier gir en unik mulighet til å tenke nytt om hvordan vi administrerer og drifter digitale infrastrukturer,” sa Jan von der Assen, PhD-student og juniorforsker ved Communication Systems Group (CSG) ved Universitetet i Zürich (UZH) om prosjekt. “Acurast utfordrer ikke bare status quo, men kan også presentere en skalerbar, sikker og bærekraftig modell for fremtidige databehov.”

Denne forskningen markerer et betydelig skritt mot å forstå og utnytte kraften til DePIN-er for databehandling. Det åpner opp for et reelt alternativ til eksisterende skyleverandører for applikasjoner i alle bransjer, spesielt der konfidensialitet er avgjørende. Hele forskningsartikkelen er offentlig tilgjengelig og har blitt akseptert på den kommende DePIN-workshopen til International Conference on Blockchain Technology (ICBC) 2024.

Om University of Zürichs Communication Systems Group

Copy link to section

Communication Systems Group (CSG) ved Universitetet i Zürich fokuserer på forskning og utvikling innen nettverkssystemer og kommunikasjonsmekanismer. Gruppen er dedikert til å fremme toppmoderne innen kommunikasjonssystemer, nettverkssikkerhet og infrastrukturutvikling.

Om Acurast Association

Copy link to section

Acurast Association er dedikert til å bryte opp skymonopolet med Acurast ved å bruke mobil maskinvare, og dermed demokratisere og desentralisere skyen. Tillater alle å bli en del av skyen gjennom sine mobile enheter. Gir utviklere ubegrenset, tillatelsesfri tilgang til dataressurser som er sikre, kostnadseffektive og konfidensielle. Kontakt medgründer Pascal Brun Acurast [email protected]

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.