Leggett & Platt (LEG)-aksjen faller når den mister status som utbyttekonge

Av:
May 1, 2024
Listen
  • Leggett & Platt har kuttet utbyttet for første gang på 52 år.
  • Selskapets omsetning og lønnsomhet stupte kraftig i 1. kvartal.
  • Det står overfor betydelig press ettersom virksomheten bremser over hele linja.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Leggett & Platt (NYSE: LEG) aksjekursen falt med mer enn 37% onsdag da selskapet mistet sin utbyttekonge-status. Den krasjet til et lavpunkt på $11,5, det laveste nivået siden 11. oktober. Det har stupt med over 76 % fra det høyeste nivået i 2021. 10 000 dollar investert i selskapet på toppnivået vil være rundt 2 200 dollar i dag.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Utbyttekongen snubler

Copy link to section

Leggett & Platt, en ledende produsent av sengetøykomponenter, hjemme- og arbeidsmøbelprodukter og gulvunderlagsløsninger, har mistet sin utbyttekonge-status.

Selskapet, som har økt utbyttet i 52 år, kunngjorde at det ville redusere utbyttebetalingene fra 245 millioner dollar til 135 millioner dollar. I en uttalelse sa administrerende direktør :

“Vi reduserer utbyttet for å frigjøre kapital for å akselerere nedbelåningen av balansen vår og styrke vår langvarige finansielle styrke. På lengre sikt forventer vi å vokse virksomheten vår både organisk og gjennom strategiske oppkjøp.»

Det skjedde etter at selskapets salg falt med rundt 10 % i løpet av kvartalet til 1,08 milliarder dollar. EBITDA falt med 28 % til over 97 millioner dollar i løpet av kvartalet.

Den forventer nå at salget for året vil falle med rundt 8 % til mellom 4,35 og 4,65 milliarder dollar. Dette er en kraftig nedgang tatt i betraktning at selskapet hadde over 4,7 milliarder dollar i 2018.

Legget & Platts virksomhet har vært under intenst press de siste årene, spesielt i sengeavdelingen. I første kvartal falt sengetøysegmentets inntekter med 10 % på grunn av det myke amerikanske og europeiske markedet.

Samme trend skjer i de andre segmentene. Spesialiserte produktinntekter falt med 1 % mens møbel-, gulv- og tekstilvirksomheten falt med henholdsvis 1 % og 9 %.

Leggett & Platt aksjekursprognose

Copy link to section
Leggett & Platt

LEG-diagram av TradingView

Det ukentlige diagrammet viser at LEG-aksjekursen har vært i et sterkt salg etter å ha toppet seg på 50,15 dollar i 2021. Salget ble intensivert etter at selskapet bestemte seg for å kutte utbyttet. Den falt under det viktige støttenivået på $17,98, den laveste svingningen i mars 2020 ved begynnelsen av pandemien.

Leggett & Platt har hele tiden holdt seg under det 50-dagers glidende gjennomsnittet mens den gjennomsnittlige retningsindeksen (ADX) har steget til over 40. Det er et tegn på at aksjens salg tar fart.

LEG-aksjens relative styrkeindeks (RSI) har falt til det ekstreme oversolgte nivået, noe som er nok et tegn på at det bearish momentumet fortsetter. Derfor er utsiktene for aksjen ekstremt bearish, med neste punkt å se på er det psykologiske nivået på $10.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Detaljhandel Markedsanalyse Produksjon