Schroders aksjekurs har krasjet: er det et røverkjøp eller en verdifelle?

Av:
May 8, 2024
Listen
  • Schroders aksjekurs har krasjet med over 40 % fra 2021-høyden.
  • Selskapets overskudd har krasjet kraftig de siste årene.
  • Det har blitt sterkt undervurdert og et potensielt overtakelsesmål.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Schroders (LON: SDR) aksjekurs har vært i et fritt fall etter å ha toppet seg på 586p i 2021. Den har falt med nesten 40 % til dagens 362p og svever nær det laveste nivået siden oktober i fjor.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Schroders’ fortjeneste har forduftet

Copy link to section

Schroders, det største kapitalforvaltningsselskapet i Storbritannia, har kommet under press selv ettersom aktivaveksten har økt. I en fersk rapport sa selskapet at aktiva under forvaltning (AUM) steg fra 750 milliarder pund 31. desember til over 760 milliarder pund. Dette er en sterk ytelse for et selskap som hadde over 574 milliarder pund i eiendeler i 2020 og over 397 milliarder pund i 2015.

Utfordringen for Schroders er at aktivaveksten ikke har ført til mer fortjeneste. Selskapet fikk et resultat før skatt på 216 millioner pund i 2016 og 487 millioner pund i 2023. Dets årlige PBT i 2023 var et stort fall fra forrige års 586 millioner pund. Den tilskrev nedgangen til restruktureringskostnadene da den permitterte ansatte og reduserte kontorfotavtrykket.

Denne ytelsen kan tilskrives to hovedårsaker. For det første har det vært en sterk overgang fra aktivt forvaltede fond til passive. De fleste investorer drar nytte av den rimelige tilnærmingen til passive fond.

For det andre arbeider selskapet med forbrukeravgiftsregelverket i Storbritannia som har tvunget mange formuesforvaltere til å kutte prisene. St. James Place , en ledende konkurrent innen formuesforvaltning, har lidd betydelig for å kutte ned kundegebyrene.

Likevel har selskapet gjort noen endringer for å øke ytelsen. Den har våget seg inn på nye områder, spesielt private markeder. Den mest bemerkelsesverdige avtalen var oppkjøpet av Greencoat Capital, en ledende investor innen energi.

Den har også begrenset sine strategiske områder til bransjer som formuesforvaltning, private markeder og løsninger. Disse områdene har ført til sterk tilstrømning og utgjør nånesten 50 % av de totale driftsinntektene. De utgjorde 31% av inntekten i 2016.

Schroders transformasjon

Schroders står fortsatt overfor betydelige utfordringer. Det er imidlertid tegn på at selskapet har blitt undervurdert ettersom markedsverdien falt til 5,8 milliarder pund. Det bringer PE-forholdet til omtrent 14, som er lavere enn FTSE 100-gjennomsnittet på 18.

Den verdsettelsesmultippelen betyr at det kan bli et overtakelsesmål ettersom interessen for britiske selskaper øker. Kjøperen vil motta et britisk kvalitetsmerke med over 760 milliarder pund i eiendeler. Men for å gjøre det, må selskapet overbevise Schroders’ familie som kontrollerer rundt 54 % av firmaet.

En annen mulighet er at selskapet nå ser etter en ny administrerende direktør etter at Peter Harrison annonserte sin intensjon om å gå av. Som vi har sett med Rolls-Royce , kan en ny administrerende direktør få store implikasjoner i et selskap. Aksjen har steget etter at Tufan Erginbilgic ble administrerende direktør i 2023.

Schroders aksjekurs prognose

Copy link to section
Schroders share price

SDR-diagram av TradingView

Når vi ser på det daglige diagrammet, ser vi at SDR-aksjekursen dannet et dobbelt-topp mønster på 461p mellom februar og mars i fjor. Den krasjet deretter til et lavpunkt på 345p i november 2023. Nå har aksjen dannet noe som ser ut som et dobbeltbunnsmønster på 346p, et positivt trekk.

Imidlertid forblir det under 50-dagers og 100-dagers glidende gjennomsnitt, som er en indikator på at bjørnene fortsatt har kontroll.

Derfor, på dette stadiet, mistenker jeg at aksjen vil fortsette å konsolidere seg mens tradere venter på neste katalysator, noe som vil skje i august når selskapet offentliggjør sine halvårsresultater.

Et brudd under støtten ved 346p vil peke på flere ulemper siden det vil ugyldiggjøre dobbeltbunnsmønsterdannelsen. Hvis dette skjer, kan aksjen falle til 320p, den laveste svingningen i 2022.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Finans og bank Markedsanalyse