Hang Seng-indeksen er i et oksemarked hjulpet av disse aksjene

Av:
May 15, 2024
Listen
  • Hang Seng-indeksen har beveget seg inn i et oksemarked etter bunnen på H$14 450 i 2023.
  • Det har sluttet seg til andre globale indekser som Nasdaq 100 og S&P 500 i en sterk oppgang.
  • De fleste selskapene i indeksen har hoppet kraftig i år.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Hang Seng-indeksen har iscenesatt en sterk bedring i år da investorer kjøpte nedgangen i kinesiske aksjer. Det har beveget seg inn i et oksemarked da det hoppet med over 28 % fra det laveste nivået i år. Den svever også nær den høyeste svingen siden august 2023.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Kinas aksjer bunnet

Copy link to section

Hang Seng er ikke den eneste kinesiske indeksen som er i et sterkt oksemarked. China A50 har steget med over 18 % fra den laveste svingningen i år. Det samme gjelder andre populære indekser som Shanghai- og Shenzhen-komposittene.

Denne ytelsen skjer når det dukker opp tegn på at eiendomsmarkedet og den kinesiske økonomien stabiliserer seg. De siste økonomiske dataene avslørte at Kinas økonomi økte med 5,3 % i Q1, godt hjulpet av den sterke produksjonssektoren.

Kina har fremstått som den største produsenten globalt, og tar en betydelig markedsandel i nøkkelsektorer som ren energi og elektriske kjøretøy. Et selskap som BYD har gått forbi Tesla som den største elbilprodusenten i verden.

Hang Seng-indeksen har steget fordi investorer tror at aksjene er et røverkjøp. Dessuten er indeksen ca. 40 % under sitt høyeste nivå i år. Den har et pris-til-inntektsforhold på rundt 10,98, som er betydelig lavere enn S&P 500-indeksens 23.

En titt på Hang Sengs selskaper viser at skillet mellom vinnere og tapere er jevnt i år.

China Hongqiao, en ledende aluminiumsprodusent med en kapasitet på over 6 millioner tonn per år, er den best presterende Hang Seng-aksjen i år. Den har hoppet med over 84 % i år ettersom etterspørselen etter aluminium og prisene steg.

Trip.com, en ledende reiseside, har økt med over 52 % i år, noe som gjør det til det nest best presterende selskapet i Hang Seng. Det har hoppet på grunn av den blomstrende lokale og internasjonale reisen. Andre selskaper som TripAdvisor, Expedia og Booking.com har også steget.

Energiselskaper som CNOOC og PetroChina har også steget med over 50 % i år. De andre bemerkelsesverdige vinnerne i Hang Seng-indeksen i år er Meituan, Haier, China Resources Power, Tencent og Xiaomi.

På den annen side er de øverste etternølerne i Hang Seng-indeksen firmaer som WuXi Biologics, WuXi AppTech, Sunny Optical, Li Auto og Hang Lung. Alle disse selskapene har falt med over 30 % i år.

Hang Seng-indeksen teknisk analyse

Copy link to section
Hang Seng

HSI-diagram av TradingView

Når vi ser på det ukentlige diagrammet, ser vi at HSI-indeksen har hoppet i fire uker på rad og nå svever til en flermånedershøyde. Denne returen skjedde etter at den dannet et fallende kilemønster. Den har også hoppet til 23,6 % Fibonacci Retracement-nivå.

Spesielt har indeksen hoppet over 50-ukers og 100-ukers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA). Relative Strength Index (RSI) og Stokastisk Oscillator har alle pekt oppover.

Derfor er utsiktene for indeksen positive, med neste punkt å se på H$22 702, den høyeste svingningen den 26. januar.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Indekser Markedsanalyse