Intervju: analytiker David Morrison forklarer hvorfor DAX-, CAC- og Euro Stoxx 50-indeksene er nær rekordhøye denne måneden

May 15, 2024
Listen
  • De tyske DAX-, franske CAC 40- og Euro Stoxx 50-indeksene er opp til sammen 10 % denne måneden så langt.
  • Vi spurte Trade Nation-analytiker David Morrison hvorfor.
  • Les videre for vårt eksklusive intervju.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

May har hatt en interessant stjerneutøver så langt i europeiske indekser som Euro Stoxx 50, tyske DAX og franske CAC 40.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Alle tre fortsetter et oppbrudd positivt løp siden begynnelsen av denne måneden, og FTSE 100 har også gjort det bra. Tyske DAX er opp 4,4 % denne måneden, mens CAC 40 er opp 3,2 % og Euro Stoxx 50 er opp 3 % i mai så langt.

Men hva er årsaken til disse rallyene? Og vil de fortsette? Vi snakket med David Morrison, analytiker ved Trade Nation, for å finne ut mer. Redigerte utdrag:

Hvordan presterer Euro Stoxx 50, tyske DAX og franske CAC denne uken så langt?

Copy link to section

Euro Stoxx 50 og franske CAC handles et snev under sine respektive rekordhøyder i slutten av mars. Den tyske DAX endte fredag på sitt rekordhøye nivå. I likhet med sine amerikanske kolleger, slet de tre europeiske indeksene i april etter et nesten nådeløst okseløp fra slutten av oktober til slutten av mars.

Investorer ble tvunget til å slå tilbake forventningene til rentekutt fra den amerikanske sentralbanken, etter en skuffende serie med inflasjonsmeldinger gjennom første kvartal av 2024. Vi får de siste oppdateringene om amerikansk inflasjon i morgen. Vi starter uken på bakfot, og det føles som om det sniker seg inn litt overskudd.

Er det sannsynlig at mai 2024 blir beskrevet som den beste måneden for disse indeksene på noen tid?

Copy link to section

Det er altfor tidlig å si. Vi har hatt en veldig god start på måneden, men vi er bare halvveis. Hovedpoenget er at vi har sett et imponerende tilbakeslag i markedssentimentet etter en skuffende april. Men selv det må settes i perspektiv, siden april var første gang vi så en betydelig tilbakegang i aksjer siden rallyet startet fem måneder tidligere.

Hva er årsaken til dette rallyet?

Copy link to section

Først og fremst ble salget i april raskt omtolket som en overreaksjon. Det var ikke noe panikk når det gjaldt salg innen dag, og til slutt så investorer på tilbaketrekkene som nye muligheter til å ta på seg langsideeksponering.

Investorer forventer ikke lenger at Fed Funds-renten skal være under 4 % ved årsslutt. Men de er overbevist om at neste trekk i amerikanske renter vil gå ned, til tross for hardnakket høy inflasjon. Obligasjonsrentene har trukket seg tilbake fra sine topper, og dette er med på å øke sentimentet.

Samtidig har inntjeningssesongen i første kvartal vært støttende. Av de 92 % av S&P 500-bestanddelene som har rapportert, har 78 % slått forventningene på EPS og 59 % på inntektene. År-til-år inntjeningsvekst er den sterkeste på to år, selv om aksjer er litt overvurdert.

Etter din mening, er det sannsynlig at dette positive momentumet vil vare?

Copy link to section

Etter min mening, nei. Jeg tror vi er i siste etappe av et langt rally som har sett Dow, S&P og NASDAQ alle nå rekordhøye. Det er vanskelig å se hvor katalysatoren for ytterligere gevinster vil komme fra. Inflasjonen er fortsatt langt over Feds 2%-mål, og rentekurven (2-år/10-år) har vært snudd i rundt to år. Det er ganske sannsynlig at vi begynner å se en nedgang i amerikanske økonomiske data (se nylige sysselsettingsmeldinger) som signaliserer at en resesjon er på vei. Det vil ikke være bra for aksjer.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Børs Europa