Hedgefondsmilliardær kjøper Cinemark-aksjer, en AMC-konkurrent

Av:
May 16, 2024
Listen
  • Dan Loeb, en hedgefondsmilliardær, har kjøpt aksjer i Cinemark.
  • Selskapet håper å dra nytte av de kommende filmutgivelsene.
  • Aksjen har dannet et omvendt hode og skuldre på det ukentlige diagrammet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Cinemark ( NYSE: CNK ) aksjekurs vil være i søkelyset etter at Dan Loeb, en kjent hedgefondsmilliardær nylig kjøpte en eierandel. Dette kjøpet kan føre til flere gevinster siden aksjen har hoppet med over 126 % fra det laveste punktet i desember.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Dan Loeb investerer i Cinemark

Copy link to section

Hedgefond publiserer sine 13F-rapporter med SEC denne uken. I sin rapport bemerket ThirdPoint at de kjøpte aksjer i Cinemark i første kvartal. Det startet også stillinger innen Alphabet, Marvell Technology og Advance Auto Parts.

Daniel Loeb er en stor aktør i hedgefondbransjen og er en av de mest respekterte aktivistinvestorene i sektoren. ThirdPoint forvalter over 16 milliarder dollar mens Loebs nettoformue har hoppet til over 3 milliarder dollar.

Derfor er Loebs investering i Cinemark, en AMC-konkurrent, et tegn på at han ser optimistisk på selskapet og bransjen.

Denne investeringen kom på et tidspunkt hvor kinobransjen går gjennom store utfordringer etter fjorårets streiker i Hollywood.

I sine nylige resultater sa AMC at inntektene falt med 0,3 % i Q1 til 951 millioner dollar og advarte om at Q2 også vil være mykt. Tilsvarende falt Cinemarks inntekter fra 611 millioner dollar i Q1’23 til 579 millioner dollar mens den justerte EBITDA-marginen ble redusert til 12,2 %.

Analytikere mener at Cinemark har rom for å øke markedsandelen, inntektene og fortjenesten i år. I et nylig notat økte en Wells Fargo-analytiker målet for Cinemark-aksjen til $23, en stor økning fra dagens $18,7.

Den andre katalysatoren for aksjen er at det er noen populære filmer som er planlagt for de neste årene. De mest bemerkelsesverdige er Avatar 3, Moana, Superman Legacy, Gladiator, Despicable Me og Mufasa.

I tillegg, i motsetning til AMC Entertainment, har Cinemark en bedre balanse. Det gikk ut av siste kvartal med over 788 millioner dollar i kontanter og ekvivalenter, 2,3 milliarder dollar i langsiktig gjeld og 840 millioner dollar i leieforpliktelser. Den kan administrere gjeldens løpetid godt uten å skaffe penger.

Cinemark aksjekursanalyse

Copy link to section

CNM-diagram av TradingView

Cinemark-aksjer har en annen katalysator: teknisk. På det ukentlige diagrammet ser vi at aksjen har dannet et omvendt hode- og skuldermønster, et populært bullish tegn. Den sitter nå nær halsen til $19,92, som er et positivt tegn.

Cinemark har også krysset 200-ukers glidende gjennomsnitt, noe som betyr at det snart kan danne et gyllent korsmønster. Den svever også på 38,2 % Fibonacci Retracement-nivå. Derfor er utsiktene for aksjen bullish, med neste mål å se på $23,65, dets 50% retracement-punkt.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Verden