NZD/USD-prognose og forhåndsvisning av RBNZ-rentebeslutning

Av:
May 19, 2024
Listen
  • NZD/USD-paret har steget til sitt høyeste punkt siden 14. mars.
  • Rallyet skjedde etter at USA publiserte svake økonomiske tall forrige uke.
  • RBNZ vil publisere sin tredje rentebeslutning for året denne uken.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Valutakursen NZD/USD vil være i søkelyset denne uken ettersom investorer fokuserer på den kommende rentebeslutningen fra Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Paret har vært i et sterkt okseløp denne måneden da det steg fra 0,5852 til nær 0,6150, den høyeste svingningen siden 14. mars.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

RBNZ rentebeslutning fremover

Copy link to section

NZD/USD økte kraftig i forrige uke etter at de svake amerikanske økonomiske tallene førte til et fall i den amerikanske dollarindeksen (DXY). Data viste at byggetillatelsene og igangsettingen av boliger forble under press i et høyrentemiljø.

Ytterligere data viste at det amerikanske detaljsalget stoppet i april mens produksjon og industriproduksjon trakk seg tilbake i april. I samme måned falt overskriften og kjernekonsuminflasjonen for første gang på måneder.

Derfor befinner Fed seg i en periode med stagflasjon, som er preget av høy inflasjon og svak økonomisk vekst. En tidligere rapport viste at den amerikanske økonomien økte med bare 1,6 % i første kvartal. Som sådan kan banken bestemme seg for å kutte renten minst to ganger i år.

Den neste viktige katalysatoren for NZD/USD-kursen vil være den kommende rentebeslutningen fra Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) som er planlagt til onsdag.

Dette møtet vil komme på et tidspunkt da New Zealands inflasjon holder seg på et høyt nivå mens økonomien kommer fra et dypdykk. De siste dataene viste at den overordnede konsumprisindeksen (KPI) falt til 4,0 % i Q1, ned fra 4,7 % i forrige kvartal. Den nådde en topp på 7,3 % i 2022.

En egen rapport viste at økonomien falt med 0,3 % i 4. kvartal, en liten forbedring fra forrige nedgang på 0,6 %. Derfor forventer analytikere at banken vil la rentene være uendret og viser til et rentekutt i fjerde kvartal.

NZD/USD teknisk analyse

Copy link to section
NZD/USD

NZD/USD-diagram av TradingView

Det daglige diagrammet viser at NZD til USD-kursen har vært i en sterk bullrun de siste ukene. Den krysset nylig det avgjørende motstandsnivået på 0,6080, dens høyeste sving den 10. april.

Paret har snudd 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA), et positivt tegn. Den har også steget over den første motstanden til Woodie-dreiepunktet.

Relative Strength Index (RSI) og Relative Vigor Index (RVI) har alle hoppet til sine høyeste nivåer på måneder. Derfor vil paret sannsynligvis teste det første Woodie-pivotpunktet på nytt ved 0,6157 og deretter trekke seg tilbake til støtten ved 0,6080 etter RBNZ-beslutningen. Denne ytelsen er kjent som et pause- og retestmønster.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

NZD USD Forex Markedsanalyse