Bør du kjøpe DuPont-aksjer til 2-års høyder?

Av:
May 20, 2024
Listen
  • DuPont når 2-års-høyden nær $80, støttet av sterke fundamentale forhold.
  • Jefferies oppgraderer til "Kjøp".
  • Aksje klar til å bryte $85-barrieren, bullish momentum.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

DuPont de Nemours Inc (NYSE:DD) har fanget oppmerksomheten i markedet ettersom aksjene har steget til det høyeste i to år, og nærmet seg $80-merket per 20. mai. Denne økningen i verdsettelse er ikke vilkårlig; det er støttet av solide grunnleggende forhold og strategiske grep fra selskapet.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

I første kvartal 2024 overgikk DuPont forventningene, med ikke-GAAP EPS på $0,79, og overgikk estimatene med $0,14. Til tross for en liten nedgang i inntekter fra år til år, ned 3,3 % til 2,9 milliarder dollar, viste selskapet sterk kontantstrømgenerering. Driftsaktiviteter fra videreført virksomhet ga 493 millioner dollar, med justert fri kontantstrøm på 286 millioner dollar.

Midt i disse økonomiske triumfene har markedssentimentet mot DuPont vært spesielt bullish, med bemerkelsesverdige institusjoner som Jefferies som nylig oppgraderte aksjen til en “Kjøp”-rating. Jefferies-analytiker Laurence Alexanders optimistiske utsikter avhenger av flere nøkkelfaktorer, inkludert en forventet bedring i DuPonts sluttmarkeder, spesielt innen elektronikk- og industrisektoren. Han forventer en strukturell forbedring i marginer og fri kontantstrøm, drevet av en ny driftskultur i selskapet.

Mens DuPonts verdsettelsesberegninger målt ved PE eller EV-til-salg-forhold kan indikere premiumpriser i forhold til sine jevnaldrende, ifølge analytikere, rettferdiggjør de solide fundamentalene og vekstutsiktene disse tallene. Nylige oppkjøp, som Spectrum-oppkjøpet, har utvidet DuPonts portefølje, og posisjonert den for fortsatt vekst og verdiskaping. Med økt veiledning for nettosalg, drifts-EBITDA og justert EPS for hele året 2024, ser DuPont ut til å utnytte nye muligheter i nøkkelmarkeder.

For å få dypere innsikt i DuPonts fremtidige aksjebane, er det avgjørende å analysere kartmønstrene og tekniske indikatorene. Denne innsikten kan gi oss verdifull veiledning om potensielle prisbevegelser og handelsmuligheter. Så la oss ta en titt på diagrammene for å forstå DuPonts utsikter på kort sikt.

Copy link to section

DuPonts aksje nådde sitt rekordhøye nivå nær $110-nivået tilbake i januar 2018, som kan sees på de daglige diagrammene. Etter å ha nådd det høye, gikk aksjen tilbake til under $100 og gikk inn i en aggressiv nedtrend fra august 2018 som varte til mars 2020 og tok den under $30.

DD-diagram av TradingView

Selv om aksjen gikk raskt tilbake i løpet av de neste månedene, fant den det vanskelig å komme over $85. Til tross for flere forsøk på å krysse over den de siste 3 årene, har ikke DuPonts aksjer vært i stand til å gjøre det. Imidlertid, med det aggressive bullish momentumet det har vist siden februar i år, kan det være på nippet til å endelig bryte over denne barrieren med både mellomlange og langsiktige indikatorer som er dypt grønne for øyeblikket.

Investorer som ønsker å kjøpe aksjen på nåværende nivåer nær $80, kan gjøre det mens de holder et stopptap under den nylige svingningen på $72,40 og et resultatmål på $108. Traders som er bearish på aksjen kan også starte en kort posisjon på nåværende nivåer med tanke på at aksjen handler nær og under sitt sterke motstandsnivå. De kan shorte aksjen med et stop loss på $86,2 og et profittmål på $64,25.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse