Hvorfor Teslas aksjer ikke kan gå over 200 dollar

Av:
May 20, 2024
Listen
  • Avkjølende etterspørsel etter elbiler i USA påvirker Teslas aksjeytelse.
  • Finansielle marginer erodert av aggressive priskutt, kostnader.
  • Bear press vedvarer; motstand nær $200 er fortsatt sterk.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjene i Tesla Inc. (NASDAQ:TSLA) handles for tiden nær $178, noe som reflekterer et betydelig fall fra all-time high på over $400. Imidlertid er denne prisen en oppgang fra den laveste prisen i januar 2023 på rundt $100. Mens Teslas aksjeytelse har vært en berg-og-dal-bane de siste årene, har siste inntjening og nyheter gjort den enda mer flyktig.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

20. mai 2024 kunngjorde Indonesias koordinerende investeringsminister at Elon Musk vurderer et tilbud om å bygge et batterianlegg for elektriske kjøretøy (EV) i Indonesia. Denne potensielle investeringen er i tråd med Indonesias strategiske fremstøt for å utnytte sine rike nikkelressurser til å utvikle elbilsektoren. Hvis Tesla fortsetter med dette anlegget, kan det sikre en kritisk forsyningskjedefordel, gitt viktigheten av nikkel i batteriproduksjon.

Til tross for denne lovende utviklingen, står Tesla overfor utfordringer, spesielt når det gjelder forbrukernes etterspørsel etter elbiler. En fersk JD Power-studie indikerte en avkjølende interesse for kjøp av elbiler i USA, med prosentandelen av kjøpere som sannsynligvis vil vurdere en elbil som faller fra 61 % i 2023 til 58 % i 2024. Faktorer som rimeligheten til elbiler, ladeinfrastruktur og økonomiske forhold som inflasjon og høye renter bidrar til denne trenden.

På innovasjonsfronten fortsetter Tesla å flytte grenser med sin Full Self-Driving (FSD) teknologi. Den siste FSD-versjonen har vist bemerkelsesverdige forbedringer, og gir en nesten selvstendig kjøreopplevelse som imponerer selv erfarne Tesla-brukere. De potensielle inntektsstrømmene fra FSD er betydelige, alt fra abonnementer til engangskjøp og til og med lisensieringsmuligheter.

Dessuten skiller Teslas satsing på AI og robotikk det fra å være bare en bilprodusent. Selskapets arbeid med prosjekter som Tesla Bot, avansert AI for energistyringssystemer og utviklingen av Dojo-superdatamaskinen fremhever ambisjonen om å lede i flere høyteknologiske domener.

Økonomisk har Tesla opplevd marginerosjon, med et betydelig fall i bruttomarginene på grunn av aggressive priskutt, økte produksjonskostnader og investeringer i nye modeller og produksjonsoppgraderinger. Til tross for disse utfordringene er Teslas underliggende lønnsomhet fortsatt solid, og balansen er relativt sterk sammenlignet med bransjekolleger. Noen analytikere spekulerer til og med om potensialet for Tesla til å begynne å betale utbytte, noe som kan tiltrekke seg en annen klasse investorer og gi en jevn inntektsstrøm til aksjonærene.

De blandede signalene fra forbrukernes etterspørsel, sammen med selskapets ambisiøse, men kostbare prosjekter, gjør Tesla til en kompleks investering for tiden. La oss nå se hva diagrammene har å si om Teslas fremtidige aksjebane.

Lader nedoverbakke: Teslas aksjer står overfor vedvarende bjørnetrykk

Copy link to section

På 4-timersdiagrammet til Tesla kan vi se den fantastiske oppgangen aksjen gjorde i første halvdel av 2023, da den tredoblet seg fra $100-nivåer til nesten $300. Denne oppgangen var imidlertid kortvarig, da aksjen startet i andre halvdel av 2023 igjen ble bearish. Fordelen under den nåværende nedgangen har vært at aksjen ikke har falt i nærheten av det forrige lavpunktet og begrenset fallet til $140-nivåer.

TSLA-diagram av TradingView

Til tross for dette sølvet, fortsetter aksjen å vise svakhet ettersom dens 50-perioders EMA er under 100-perioders EMA og den møter motstand nær 50% Fibonacci retracement på $200,58. Siden bjørner fortsetter å kontrollere aksjen, kan tradere som ønsker å shorte aksjen gjøre det på det nåværende nivået og holde et stop loss på $201. Hvis aksjen begynner å falle, vil den igjen motta støtte først ved $140,2 og andre ved $102, hvor fortjeneste kan bookes.

Investorer og tradere som ønsker å kjøpe aksjen, må ideelt sett vente på at den gir en ukentlig lukking over $200, noe som vil antyde at det kommer tilbake et bullish momentum. De som ønsker å kjøpe aksjen her må starte en relativt liten posisjon og holde et tight stop loss på $137,8. Hvis aksjen klarer å krysse $200, kan fortjenesten bokføres til $252,7.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse