SMCI, SOUN, C3.ai (AI)-aksjer forbereder seg på en avgjørende uke

Av:
May 20, 2024
Listen
  • Nvidia vil publisere sine økonomiske resultater for første kvartal denne uken.
  • Analytikere forventer at den totale omsetningen vil komme inn på over 24,7 milliarder dollar i første kvartal.
  • Disse resultatene vil ha en innvirkning på andre AI-aksjer som SMCI, SOUN og C3.ai.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursene SoundHound (NASDAQ: SOUN), Super Micro Computer (SMCI) og C3.ai (AI) vil være i fokus denne uken når Nvidia ( NVDA ) publiserer sine økonomiske resultater onsdag. Disse resultatene vil gi mer farge om tilstanden til AI-etterspørselen globalt.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Viktigst av alt, tallene vil komme på et tidspunkt da de fleste AI-aksjer har stupt kraftig fra sitt høyeste punkt i år. SoundHound AIs aksje har falt med over 50 % fra det høyeste nivået i 2024.

Tilsvarende har SMCI, en av de hotteste aksjene i 2023, krasjet med over 27 % mens C3.ai har falt med mer enn 30 % fra sitt høyeste nivå i februar. Nvidia, på den annen side, er nær sin all-time high på $973.

De fleste analytikere er optimistiske med tanke på Nvidias inntjening siden det fortsatt er betydelig etterspørsel etter halvledere. En nylig lekket rapport viste at Microsofts plan var å kjøpe 1,8 millioner sjetonger i år

Amazon bruker også milliarder av dollar for å posisjonere sin skyvirksomhet for de betydelige A-behovene. For nylig forpliktet Saudi-Arabia seg til å investere rundt 40 milliarder dollar i kunstig intelligens. Alle disse investeringene vil komme Nvidia til gode, den største aktøren i GPU-industrien.

SMCI vs soun VS c3

SMCI vs C3.ai vs SoundHound

De kommende Nvidia-inntektene vil ha en direkte innvirkning på de fleste AI-aksjer som SMCI, SOUN og C3.ai. SoundHounds aksjekurs hoppet for eksempel med over 40 % den 24. februar etter de siste Nvidia-inntektene. SMCI steg med 30 % da Nvidias aksjer hoppet.

Analytikere forventer at Nvidias salgsvekst fortsatte i Q1. Gjennomsnittsestimatet blant 37 analytikere er at salget vil være 24,57 milliarder dollar, en økning på 277 % fra samme periode i 2023. Det høyeste anslaget var over 26,87 milliarder dollar.

Nvidias aksjer vil også reagere på selskapets veiledning fremover. Analytikere forventer at inntektsguidingen for hele året vil være 112,36 milliarder dollar, en økning på 84 % fra samme tidspunkt i 2023.

Nvidia har en lang historie med å slå veiledning om inntekter og inntekter. Data fra SeekingAlpha viser at selskapet har slått sine estimater i de fleste av sine resultatrapporter.

SMCI og andre AI-selskaper har nylig publisert sterke økonomiske resultater. Super Micro Computers inntekter steg til 3,85 milliarder dollar i første kvartal, opp fra 1,28 milliarder dollar i samme periode i 2023. Nettoresultatet hoppet til 402 millioner dollar fra 85 millioner dollar året før.

SoundHound, som Nvidia investerte i tidligere i år, sa at inntektene steg til $11,6 millioner i Q1, opp fra $6,7 millioner i Q1’23.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse Teknologi