Kobberprisanalyse som star hedge fund manager hever målet

Av:
May 24, 2024
Listen
  • Kobber har hoppet kraftig i år og er nå på sitt rekordhøye nivå.
  • Pierre Andurand, en kjent handelsmann, har hevet sin veiledning fremover.
  • Han forventer at prisen på kobber vil hoppe til over 40.000 dollar.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Kobberprisen har et bemerkelsesverdig år da den steg til rekordhøye denne måneden, midt i etterspørsels- og tilbudsdynamikk. Prisen steg til over $10 000 for første gang på rekord, og slo seg sammen med andre metaller som gull, sølv, platina og nikkel i et sterkt rally.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Kobbers ubalanse i etterspørsel og tilbud

Copy link to section

Hoveddriveren for kobber er at etterspørselen vokser i et lavere tempo enn tilbudet, noe som forklarer hvorfor BHP har lagt inn et bud på Anglo American.

I et nylig notat kuttet International Copper Study Group sin kobberforsyning for året. Den anslår at industrien vil ha et overforsyning på rundt 162 000 tonn i år, et mindre tall enn den tidligere veiledningen på 467 000 tonn.

I fremtiden forventer imidlertid byrået at næringen vil gå inn i et underskudd på grunn av den økende etterspørselen. De fleste land øker investeringene sine i elektrisitetsproduksjon og -overføring mens etterspørselen etter datasenter øker.

Videre, mens elbilindustrien avtar, vokser den fortsatt med tosifret. Elbiler bruker mer kobber enn biler med intern forbrenningsmotor (ICE).

I mellomtiden avtar kobberforsyningen, og de fleste gruvene er flere tiår gamle. Og tillatelse av nye kobbergruver tar over et tiår. I USA nektet regulatorer godkjenning av et veiprosjekt til en stor Alaska-gruve, mens Panama nylig avviste godkjenningen av en gruve på 10 milliarder dollar.

Noen kobbergruvearbeidere har også redusert produksjonsutsiktene. Codalco, det største kobbergruveselskapet i verden, produserte sitt laveste kobber på et århundre i første kvartal.

Kobberprisdiagram

Pierre Andurand er optimistisk på kobberprisen

Copy link to section

Derfor, mens kobberprisen har hoppet, mener analytikere at den har mer oppside. I et intervju med Financial Times sa Pierre Andurand at prisen vil stige til over 40 000 dollar i løpet av de neste årene.

Andurand er en av de mest kjente råvarehandlerne i verden. Senest har han tjent en formue ettersom prisen på kakao steg. Han sa:

“Jeg tror vi kan ende opp til $40 000 per tonn i løpet av de neste fire årene eller så. Jeg sier ikke at den blir der da; til slutt vil vi få et forsyningssvar, men det forsyningssvaret vil ta mer enn fem år.»

Andurand slutter seg til andre tungvektere som har en bullish kobberprisprognose. Goldman Sachs, som kåret kobber til den nye oljen i 2022, estimerte at metallet ville fortsette å stige i løpet av kort tid ettersom etterspørselen økte.

I mellomtiden advarte Morgan Stanley om at tilbudsklemmen vil fortsette på grunn av ubalansen mellom tilbud og etterspørsel.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Dyrebare metaller Handelsvarer Markedsanalyse