Er Warner Bros (WBD)-aksjen for billig til å ignorere?

Av:
May 26, 2024
Listen
  • Warner Bros. Discovery er hjemmet til noen giftige eldre TV-merker.
  • Studioene, nettverket og DTC-virksomheten avtar dramatisk.
  • Selskapet sitter på en gjeld på 43 milliarder dollar som kan begrense veksten.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) forble under intenst press denne måneden da bekymringene for selskapets fremtid fortsatte. Den stengte på 7,73 dollar på fredag, ned fra det høyeste rekordet på 78,11 dollar. Verdivurderingen har falt til under 20 milliarder dollar.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Undervurdert, men risikabelt

Copy link to section

I min siste artikkel om Warner Bros. Discovery skrev jeg at det var et av de mest undervurderte medieselskapene i USA. Jeg brukte en sum av deler tilnærming for å anslå at firmaet var svært billig. Etter mitt skjønn har studioene og Max-virksomheten en større verdi enn hele selskapet.

Warner Bros. Discovery har også noen giftige, eldre medieselskaper som ikke lenger er aktuelle i dag. CNN, Food Network, OWN og Animal Planet er noen av TV-selskapene deres. Mens noen av disse nettverkene var svært populære tidligere, har publikum falt kraftig i det siste.

Likevel anslo jeg at noen av disse selskapene kunne hente en enorm sum penger hvis de ble solgt. Et godt eksempel på dette er at Paramount Globals BET og VH1 tiltrakk seg 3,5 milliarder dollar fra Byron Allen.

Warner Bros. Discoverys nylige økonomiske resultater ga flere bevis på at virksomheten fortsatt var under press. Omsetningen i første kvartal falt til 9,95 milliarder dollar fra 10,7 milliarder dollar året før. I tillegg falt det justerte EBITDA-tallet fra over 2,6 milliarder dollar til 2,1 milliarder dollar mens den frie kontantstrømmen steg til 390 millioner dollar.

De fleste av Warner Bros sine segmenter rapporterte en jevn inntektsnedgang. Studioinntektene falt med 12 % til 2,8 milliarder dollar, noe selskapet tilskrev fjorårets streik. Nettverkssegmentets inntekter falt også med 8 % til 5,1 milliarder dollar da annonsevirksomheten slet.

WBDs inntekter direkte til forbruker var nesten flate på 2,46 milliarder dollar da antallet abonnenter steg til 99,6 millioner. Den hadde en justert EBITDA på 86 millioner dollar.

Warner Bros. Discovery står overfor flere risikoer fremover. For det første er det fortsatt et av de mest gjeldsatte selskapene i mediebransjen. Mens gjelden har redusert gjennom årene, skylder den fortsatt 43,2 milliarder dollar til långivere.

Det enorme fjellet av gjeld kan begrense utgiftene til innholdsutvikling i en tid da Netflix og Disney bruker milliarder av dollar. Netflix har lagt til millioner av brukere og har nå over 269 millioner abonnenter.

Det er uklart om Warner Bros. Discoverys kommende Max globale ekspansjon vil tiltrekke seg millioner av brukere. Som vi så med Netflix, vil selskapet også måtte bruke betydelige summer på annonser for å nå disse brukerne.

Den andre usikkerheten er om Venu Sports, dets joint venture med Disney og Fox Corporation vil bli en stor suksess.

Warner Bros. Discovery aksjeanalyse

Copy link to section

WBD-diagram av TradingView

Derfor har vi med WBD et selskap med noen av de største merkene i mediebransjen globalt. Veksten avtar, har betydelige mengder gjeld, og virksomheten står overfor mange usikkerhetsmomenter fremover.

Verre er at selskapet har noen svake tekniske egenskaper. Den har hele tiden holdt seg under 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA). Den falt også under støtten på $8,83, den laveste svingningen i desember 2022. Denne prisen var den nedre siden av det synkende trekantdiagrammet.

Det har også dannet et pause- og retestmønster ved å teste motstanden på nytt på $8,83. Derfor er aksjens utsikter bearish, med det neste potensielle nivået å se er på $5,0. Dette synet vil bli gyldig hvis aksjen krasjer under det laveste nivået hittil i år på $7,38.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Medier