Er det på tide å selge Starbucks-aksjer når de går inn i priskrig i Kina?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • Starbucks står overfor en priskrig i Kina, noe som skader salget.
  • Aksjehandel nær det laveste nivået på to år.
  • Nøkkelstøtte på $82 blir motstand for investorer.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Starbucks Corp (NASDAQ:SBUX) står overfor en tøff kamp i Kina, det nest største markedet, ifølge en fersk rapport fra Reuters. Selskapet har blitt tvunget inn i en priskrig med lavprisrivaler, som Luckin Coffee, til tross for tidligere forsøk på å unngå slik konkurranse. Dette strategiske skiftet kommer ettersom Starbucks’ salg i Kina har gått ned, noe som fører til økt bruk av rabattkuponger for å tiltrekke budsjettbevisste forbrukere.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Økonomiske resultater under press

Copy link to section

Selskapets siste økonomiske resultater har vært underveldende. I andre kvartal 2024 rapporterte Starbucks en betydelig nedgang i salg i samme butikk i Kina, ned 11 %. Denne nedgangen bidro til en nedrevidering av den årlige salgsprognosen, og dempet investorsentimentet ytterligere. Det bredere økonomiske miljøet i Kina, preget av svak forbrukerstemning og stillestående lønninger, har forverret Starbucks’ utfordringer.

Starbucks-aksjen har fått et slag, og handlet nær sine laveste i to år. Den 30. april kuttet selskapet veiledningen for hele året, noe som førte til et fall på 16 % i aksjekursen. Denne nedturen har reist spørsmål om Starbucks’ evne til å opprettholde sin markedsposisjon og lønnsomhet midt i økende konkurranse og økonomisk motvind. Noen analytikere har til og med antydet at Starbucks kan bli et mål for aktivistiske investorer som ønsker å drive strategiske endringer.

Potensial for en retur?

Copy link to section

Til tross for disse utfordringene er Starbucks fortsatt en stor aktør på det globale kaffemarkedet. Selskapet driver nesten 39 000 butikker over hele verden, med en betydelig tilstedeværelse i USA og Kina. Nylige feiltrinn og et utfordrende økonomisk miljø har imidlertid satt press på forretningsgrunnlaget.

Tidligere administrerende direktør Howard Schultz har bedt om et fornyet fokus på å forbedre kundeopplevelsen, spesielt i amerikanske butikker, for å gjenvinne momentum. Verdsettelsesbekymringer er også i forkant for investorer. Aksjens nylige utvikling og reduserte veiledning har ført til økt forsiktighet blant analytikere.

Mens noen ser potensiale for et oppsving, fremhever andre risikoene forbundet med Starbucks nåværende strategi og markedsforhold. Selskapets langsiktige vekstutsikter er fortsatt attraktive, men usikkerhet på kort sikt tilsier en forsiktig tilnærming.

La oss nå fordype oss i den tekniske analysen for å bedre forstå Starbucks aksjeytelse og potensielle fremtidige trender. Gitt selskapets nylige strategiske utfordringer og økonomiske motvind, vil gransking av diagrammene hjelpe oss med å vurdere om de nåværende lave verdivurderingene gir en kjøpsmulighet eller om ytterligere fall er nært forestående.

Kampen om $82: Nøkkelstøtte blir motstand

Copy link to section

I vår forrige artikkel om Starbucks, ‘ Starbucks-aksjen: Et nytt lavpunkt eller et vendepunkt? ‘, hadde vi fremhevet hvordan $82 var en avgjørende støtte for aksjen:

“Mens den rådende følelsen favoriserer bearish kontroll, kan optimistiske investorer vurdere å etablere posisjoner på dette tidspunktet, og se på en potensiell snuoperasjon. Å holde et øye med de daglige diagrammene og sikre at aksjen forblir over støttenivået på $82 er avgjørende for de som ønsker å kapitalisere på en potensiell bevegelse oppover.”

SBUX-diagram av TradingView
Etter selskapets Q1-resultater den 30. april, åpnet aksjen under $82 og har så langt ikke vært i stand til å krysse over det, noe som snur det nivået til en kortsiktig motstandsaksje. Investorer som ønsker å satse på Starbucks’ snuoperasjon og handelsmenn øker på aksjen, må unngå å kjøpe så lenge den handles under $82.

Traders som fortsetter å være bearish på aksjen kan ta en handel med lav risiko og høy belønning ved å shorte aksjen nær $80 og holde et stop loss på $82,6. Hvis aksjen fortsetter sin reise nedover, ligger den neste umiddelbare støtten på $70,3, hvor man kan bokføre fortjeneste.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse