Når Boohoo-aksjekursen stopper, er det et godt kontrarisk kjøp?

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Boohoos aksjekurs har beveget seg sidelengs de siste månedene.
  • Selskapet rapporterte et stort årlig tap på 137 millioner pund i 2023.
  • En sannsynlig katalysator for selskapet er et potensielt oppkjøp.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen for Boohoo ( LON: BOO ) har fortsatt å konsolidere seg i år, selv om FTSE 100- og FTSE 250-indeksene hoppet. Den har holdt seg mellom støtte- og motstandsnivåene på 32p og 42p. Alle forsøk på å komme seg har alltid funnet betydelig motstand de siste årene.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Boohoo står overfor betydelige utfordringer

Copy link to section

Boohoo og andre hurtigmoteselskaper som Asos går gjennom betydelige utfordringer ettersom konkurransen fra slike som Shein tiltar. De sliter også ettersom etterspørselen etter produktene deres øker.

De siste økonomiske resultatene avslørte at dets brutto varevolum (GMV) falt fra over 2,08 milliarder pund i FY23 til 1,8 milliarder pund i det siste regnskapsåret. Som et resultat falt inntektene fra 1,76 milliarder pund til 1,46 milliarder pund.

Selskapets fortjeneste har også blitt redusert selv om det intensiverer kostnadsreduserende tiltak. Dens justerte EBITDA falt fra £63 millioner til £59 millioner.

Verre, Boohoos nettotap økte til over 137 millioner pund fra rundt 75 millioner pund et år tidligere. Det forventer nå at det vil gå tilbake til GMV-vekst i år, hjulpet av sin britiske og amerikanske virksomhet.

Derfor har aksjen krasjet ettersom investorer fortsatt er bekymret for virksomheten og om den vil komme tilbake til vekst i de kommende årene. En sentral utfordring for selskapet er at konkurransen i fast-fashion-industrien er skyhøy. Shein og Temu, to kinesiske selskaper, har fortsatt å ta markedsandeler i nøkkelmarkeder.

Likevel, noen positive ting gjør Boohoo til en god kontrarisk investering. For det første, til tross for de siste problemene, har ikke innsiderne solgt aksjer, noe som gjør ham til en av de største eierne. Innsidesalg er et av de største røde flaggene på aksjemarkedet.

For det andre har Mike Ashley, milliardærgrunnleggeren av Fraser’s Group, samlet aksjene de siste månedene. Hans Fraser’s Group, som eier Sports Direct, Flannels, Amara Living og Everlast, har blitt den største innehaveren av Boohoo.

Som et resultat har jeg en følelse av at Ashley vil foreslå å kjøpe opp selskapet for å gjennomføre en snuoperasjon. Den siste tiden har vi sett flere store oppkjøp i Storbritannia. Daniel Kretinsky kjøper Royal Mail mens Thoma Bravo har kjøpt Darktrace.

Boohoo aksjekurs prognose

Copy link to section
boohoo share price

BOO-diagram av TradingView

Boohoo-aksjekursen har beveget seg sidelengs de siste månedene. På det daglige diagrammet har aksjen beveget seg mellom støtte- og motstandsnivåene på 32,75p og 42,5p, den svever ved Woodie-pivotpunktet og 50-dagers og 25-dagers glidende gjennomsnitt.

Aksjen har dannet noe som ser ut som et firedobbelt bunnmønster, som signaliserer at bjørner er ukomfortable med å bevege seg under støtten ved 32,75p. Derfor vil Boohoo-aksjene sannsynligvis forbli i det nåværende området i de kommende ukene. Flere oppsider vil se den stige til motstanden ved 42,54p, som er omtrent 22% over dagens nivå.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Storbritannia Aksjer Detaljhandel Markedsanalyse