Amazon-aksjekursprognose: Kan den bryte over $200?

Av:
Jun 14, 2024
Listen
  • Amazon viser sterk vekst i kjernevirksomheter.
  • Betydelige investeringer i AI og markedsekspansjon pågår.
  • Stiv motstand på $190, potensielt rally til $200 hvis krysset.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

I de siste årene har Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) dukket opp som et kraftsenter, ikke bare innen e-handel, men også innen cloud computing og kunstig intelligens. Med et nådeløst fokus på innovasjon og ekspansjon, har Amazons forretningsgrunnlag fortsatt å styrke seg, reflektert i dens økonomiske resultater og strategiske manøvrer.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Kraftig vekst i kjernevirksomheter

Copy link to section

Amazons resultater for første kvartal viste robust ytelse på tvers av kjernesegmentene. Spesielt AWS viste motstandskraft, med driftsinntekter som steg til 9,4 milliarder dollar, opp fra 5,1 milliarder dollar året før.

Til tross for spekulasjoner om utbytteutbetalinger, forblir Amazon forpliktet til sin vekstorienterte strategi, og prioriterer investeringer i forretningsekspansjon og innovasjon. Selskapets robuste finansielle stilling, fremhevet av betydelige kontantbeholdninger og håndterbare gjeldsnivåer, gir et solid grunnlag for fremtidige vekstinitiativer.

Analytikere mener at AWS har overvunnet tidligere motvind, med økt etterspørsel og driftsinntektsmarginer som har forbedret seg betydelig. Denne optimismen gjenspeiles av anslag fra JP Morgan og Morgan Stanley, som begge har hevet sine kursmål på aksjen til henholdsvis $240 og $220, med henvisning til AWS sine sterke vekstutsikter.

Strategisk investering i AI og ekspansjon

Copy link to section

Amazons strategiske fokus på generativ kunstig intelligens (AI) ligger an til å bli en multimilliardbedrift, med betydelige investeringer i cloud computing og AI-teknologi. Administrerende direktør Andy Jassy har fremhevet sterke etterspørselssignaler for AWS-tjenester, spesielt innen generativ AI, og understreker det enorme vekstpotensialet i skybaserte AI-løsninger.

I tillegg indikerer Amazons ekspansjonsinnsats, inkludert infrastrukturinvesteringer og internasjonal markedspenetrasjon, en forpliktelse til langsiktig vekst og markedsdominans.

Lederovergang hos AWS

Copy link to section

Amazon Web Services (AWS) annonserte nylig et lederskifte, med administrerende direktør Adam Selipsky som gikk av og Matt Garman tok tømmene. Til tross for overgangen forventer analytikere ved Citi Research et jevnt skifte, drevet av AWSs akselererende inntekter og økende etterspørsel etter tjenester som arbeidsbelastningsmigrering og Generative AI.

Citi gjentok sin Kjøp-vurdering på Amazon med et prismål på $245, noe som reflekterer tillit til selskapets bane under ny AWS-ledelse.

Mens Amazon fortsetter å utnytte nye teknologier og utvide sin markedstilstedeværelse, invester. Til tross for aksjens nylige tilbakeganger fra alle tiders høyder, tyder fundamentale indikatorer på et spenstig og vekstorientert forretningsutsikt for Amazon.

La oss nå fordype oss i diagrammene for å analysere aksjens kursbevegelser og potensielle trender, og gi innsikt for investorer som ønsker å kapitalisere på Amazons markedsytelse.

Stiv motstand over $190

Copy link to section

Amazons aksje gikk i fritt fall noen uker etter at Jeff Bezos overlot administrerende direktørs rolle til Andrew R. Jassy i juli 2021, som så den krasjet fra rundt $190 til nær $80. Aksjen tok imidlertid en sterk bedring siden starten av 2023, og kulminerte med sin siste rekordhøye på $191,70.

AMZN-diagram av TradingView

Til tross for denne nylige oppgangen, møter aksjen igjen motstand på $190, noe som ikke er et godt tegn. I sin forrige oppkjøring til $190-nivåer, hadde RSI-indikatoren våget seg inn i det overkjøpte territoriet som den ikke har gjort så langt i nåværende rally, noe som resulterte i en negativ divergens, som igjen ikke lover godt for aksjen.

Investorer som er bullish på aksjen og ønsker å se den krysse over $200, må vente på at den gir en avslutning over $190 i minst to påfølgende dager. Hvis aksjen klarer å gjøre det, kan vi se den stige over $200 i løpet av de kommende ukene.

Traders som er bearish på aksjen har en lavrisikoinngang her. De kan shorte aksjen nær $183 med et stop loss på $193,5. Hvis det kortsiktige bearish momentumet forsterkes, kan aksjen få støtte nær sin 38,2% Fibonacci retracement fra forrige sving lav til nåværende høy nær $149,5 hvor man kan bokføre fortjeneste.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Verden