GBP/USD ned efter förbättrad sysselsättning och bilförsäljning i USA

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 3, 2020
  • GBP/USD-paret sjönk när handlare reagerade på imponerande ekonomisk data från USA.
  • Siffror från ADP visade att fler än 428 000 jobb tillkommit inom den privata sektorn i USA.
  • Samtidigt ökade det totala antalet sålda bilar i USA till mer än 3,56 miljoner i augusti.

GBP/USD-paret dök med mer än 0,30% när investerare reagerade på sannolikheten för en V-formad återhämtning i USA. Det handlas till 1,3345, vilket är lägre än gårdagens högsta på 1,3485.

GBP/USD
Den starkare dollarn pressar ned GBP/USD

Dollarn vinnare efter ökad sysselsättning

Sannolikheten för en V-formad återhämtning i USA ökar enligt de senaste ekonomiska uppgifterna. Igår visade data från Markit och ISM att PMI inom tillverkningssektorn ökade till 53,1 respektive 56,0. Den ökade tillverkningen skedde trots att antalet fall av Covid-19 i USA fortsatte att öka.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Och nu visar data från ADP Research Institute att över 428 000 nya jobb skapades i augusti. Det var högre än de 212 000 jobb som skapades föregående månad. Ändå var uppgifterna svagare än de 950 000 som analytiker förväntat sig.

Enligt ADP skapade stora företag med fler än 500 anställda mer än 298 000 jobb medan medelstora företag skapade 79 000 jobb. Små företag med färre än 50 anställda skapade fler än 52 000 jobb. I stort sett skapade tjänstesektorn mer än 389 000 nya arbetstillfällen medan den varuproducerande sektorn tillförde 40 000 jobb.

Siffrorna gav en glimt av vad som väntar på fredag när arbetsdepartementet släpper de officiella siffrorna. Analytiker som intervjuats av Reuters förväntar sig att ekonomin växte med mer än 1,4 miljoner jobb i augusti. De förväntar sig också att arbetslösheten kommer att sjunka till 9,8% medan den genomsnittliga timlönen kommer att öka med 4,5%.

Samtidigt har nya uppgifter publicerats om att fler än 3,56 miljoner bilar såldes i USA i augusti. Det var högre än de 3,5 miljoner som såldes i juli. Den sammanlagda försäljningen av lastbilar ökade till 11,3 miljoner.

Data från Storbritannien imponerar också

GBP/USD-paret faller även på grund av imponerande data från Storbritannien. Data från Nationwide Society visar att husprisindexet ökade med 3,7% i augusti. Det var högre än de 2,0% som analytiker förväntat sig och föregående månads 1,5%. Priserna steg med 2,0% jämfört med motsvarande månad ifjol, vilket innebär den högsta nivån sedan 2004.

Data från Markit visar att tillverknings-PMI ökade till 55,2 i augusti från föregående månads 53,3. Bank of England har meddelat att beviljade lån ökade med 6 630 000 i augusti. Värdet på de beviljade lånen ökade till över 2,70 miljarder pund från tidigare 2,39 miljarder pund.

GBP/USD-paret väntar nu på reaktioner efter ny data om fabriksordrar i USA den amerikanska centralbankens nästa rapport.

GBP/USD teknisk analys

GBP/USD
GBP/USD teknisk analys

Den dagliga grafen visar att GBP/USD-paret har haft en stark uppåtgående trend de senaste månaderna. Det handlas nu till 1,3350, vilket är något lägre än gårdagens högsta på 1,3485. Priset förblir över de exponentiella glidande medelvärdena för 50 och 100 dagar. Det ligger också något över det viktiga stödet vid 1.3200. Därför misstänker jag att priset sannolikt kommer att fortsätta att sjunka när björnar försöker testa nästa stödnivå på 1.3300.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust