Cannabisföretaget Greenfern inleder crowdfunding-kampanj för kapital

By: Nik Khandelwal
Nik Khandelwal
Nik är en erfaren analytiker, handlare och finansiell konsult hos Global Capital Markets. Han är en Chartered Financial Analyst… read more.
on sep 4, 2020
  • Greenfern Industries har inlett en crowdfunding-kampanj för att samla in 4,0 miljoner NZ-dollar i kapital.
  • Cannabisföretaget kommer att använda de insamlade medlen för att förvärva ett vattenkraftverk.
  • Greenfern har för en avsikt att börsintroduceras nästa år.

Greenfern Industries, med säte i Taranaki, Nya Zeeland, har inlett en crowdfunding-kampanj med mål att sälja aktier och samla in upp till 4,0 miljoner NZ-dollar i kapital. Den totala investeringen för privathandlare är begränsad till 2,0 miljoner NZ-dollar (50%) och resterande 2,0 miljoner NZ-dollar (50%) är öronmärkta för förmedlare och etablerade investerare. 200 000 NZ-dollar av potten för förmedlare har redan utfärdats. Lägsta investeringsvärde är 500 NZ-dollar.

Läkemedelscannabisföretaget Greenfern Industries valde plattformen Equitise för sin crowdfunding-kampanj. Equitise erbjuder en crowdfunding-plattform för aktier där privatinvesterare kan investera i startups.

Greenfern crowdfunding offer overview

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Länken till Greenfern Industries crowdfunding-kampanj finns här . Kampanjen har redan samlat in 721 000 NZ-dollar från privata investerare.

Minska elräkningen

De insamlade medlen kommer att användas för att förvärva vattenkraftverket som ligger intill Greenfern Industries forsknings- och utvinningsanläggning för medicinsk cannabis i Taranaki.

Elräkningar är fortfarande en av de största omkostnaderna för företag inom medicinsk cannabis. Greenfern har redan ett avtal på plats med kraftverksoperatören för lägre priser, men ett strategiskt köp av kraftverkets skulle ändå innebära drastiskt minskade elräkningar. Greenfern planerar också att uppgradera kraftverkets kapacitet så att Greenfern kan sälja överskottsproducerad el till det nationella elnätet.

Greenfern crowdfunding Use of Funds

Andra Crowdfunding-kampanjen

Det är inte första gången som Greenfern använt sig av crowdfunding för att samla in kapital. I december 2018 samlade de 1,81 miljoner NZ-dollar i en kampanj med lägsta och högsta mål på 0,5 miljoner respektive 2,0 miljoner NZ-dollar. Den första crowdfunding-kampanjen lockade över 1 100 investeringar.

Greenfern har den licens som krävs för att odla CBD- och THC-dominerande cannabisstammar för forskning och utveckling av läkemedel. Företaget har samarbetat med olika organisationer för att distribuera medicinska cannabisprodukter och att genomföra FoU för cannabisbaserade produkter. Nyligen tecknade Greenfern ett distributionsavtal med det brittiska företaget Brains Bioceutical Corp. Greenfern kommer att sälja Brains Bioceuticals farmaceutiska cannabidiolprodukter i hela Nya Zeeland.

Planer på börsnotering

Greenfern har för avsikt att genomföra ett börsintroduktion nästa år. Greenferns finanser är som följer:

Greenfern crowdfunding historical financials

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money