Centerbridge investerar 150 miljoner euro i tyska kreditmarknaden Auxmoney

By: Nik Khandelwal
Nik Khandelwal
Nik är en erfaren analytiker, handlare och finansiell konsult hos Global Capital Markets. Han är en Chartered Financial Analyst… read more.
on sep 4, 2020
  • Auxmoney samlar in 150 miljoner euro i tillväxtkapital i en finansieringsrunda ledd av Centerbridge Partners.
  • Centerbridge kommer att förvärva ytterligare aktier från Auxmoneys aktieägare för att bli majoritetsägare.
  • Auxmoney volym av utbetalade lån har tjugodubblats de senaste fem åren.

Tysklandsbaserade Auxmoney har meddelat att de samlat in 150 miljoner euro i tillväxtkapital i en finansieringsrunda som leds av Centerbridge Partners. Det uppskattas vara det största finansieringsavtalet i euroområdet 2020 hittills.

Vid sidan om den pågående finansieringsrundan kommer privatkapitalsföretaget Centerbridge Partners att förvärva ytterligare aktier från de nuvarande aktieägarna i Auxmoney, och förväntas därmed bli majoritetsägare. De befintliga riskkapitalinvesterarna, som inkluderar Union Square Ventures, Foundation Capital och Index Ventures, kommer fortsätta att investera i Auxmoney.

Raffael Johnen, CEO and founding partner of Auxmoney commenting on EUR 150 Mn Deal

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Auxmoney pressmeddelande upplevde företaget en kraftig volymtillväxt för utbetalade lån – en volym som har mer än tjugodubblats under de senaste fem räkenskapsåren. Företaget har uppnått detta med hjälp av avancerade tekniska innovationer längs kreditvärdekedjan och effektiva digitala metoder för riskbedömningar.

”Koronakrisen har ytterligare påskyndat trenden mot digital kredit. På grund av denna dynamik kommer vi att se en konsolidering av marknaden till förmån för teknologiledarna. Vi är väl förberedda för det,” säger Raffael Johnen, VD och grundare av Auxmoney

Centerbridge Partners, som är ett New York-baserat privat investeringsföretag, är känt för att köpa en majoritetsandel i sina portföljbolag. Centerbridges private equity-portfölj uppgår för närvarande till cirka 14 miljarder dollar i kapitalåtaganden via tre slutna fonder.

Maximilian Rinke, VD för Centerbridge, kommenterade att: “… Kreditmarknaden kännetecknas fortfarande av traditionella poängmetoder och manuella processer. Genom att automatisera processerna kan Auxmoney erbjuda fler människor enkel och bekväm tillgång till kredit.”

I en angränsande sektor till Auxmoneys förvärvade Centerbridge tjänsteföretaget Green Tree år 2007. Green Tree fokuserade på kreditkänsliga konsumentlån. 2011 sålde Centerbridge Partners Green Tree till Walter Investment Management (nuvarande Ditech Holding Corporation) i en affär värderad till cirka 1 065 miljarder dollar.

Centerbridges investering i Auxmoney väntar nu på godkännande av konkurrensmyndigheter innan det slutförs.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust