Schweiziska kantonen Zug accepterar skattebetalningar i krypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 4, 2020
  • Från februari 2021 kan medborgare i Schweiziska kantonen Zug betala sina skatter med Bitcoin och Ether.
  • Individer och företag i Zug kan göra skattebetalningar på upp till 100 000 schweiziska franc med krypto.
  • Finansdirektoratet i Zug samarbetar med Bitcoin Suisse för att implementera kryptobetalningarna.

Zug, en av Schweiz 13 kantoner och hem för otaliga hedgefonder, kommer från och med februari 2021 att acceptera skattebetalningar i Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). I ett pressmeddelande den 3 september uppgav den kantonala skatteförvaltningen att den kommer att tillåta betalningar av skatteskulder i kryptovalutor.

Enligt pressmeddelande kommer har initiativet gjorts möjligt tack vare ett samarbete med Bitcoin Suisse, som är ett banbrytande kryptoföretag i schweiziska Crypto Valley. I en kommentar till den nyheten sa Zugs finansdirektör Heinz Tännler:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Som hem för Crypto Valley är det viktigt för oss att ytterligare främja och förenkla användningen av kryptovalutor i vardagen. Vi kan ta ett stort steg i den riktningen genom att låta skatteskulder betalas med Bitcoin eller Ether.”

Starkt stöd för kryptovalutor i Zug

Schweiz kallas en ’kryptonation’ och det senaste nyheterna om hur Zug välkomnar kryptoindustrin kommer att cementera positionen som ett föregångsland för antagandet av blockchain. Medborgare som vill betala sina skatter med krypto måste först informera skatteförvaltningen i Zug.

Enligt finansdirektören kommer skattebetalarna att få QR-koder via e-post som de använder för att betala. För att skydda sig från fluktuerande priser och skiftande växelkurser kommer beloppen att utgå ifrån skatteskulden i schweiziska franc. Företag och privatpersoner kommer att kunna göra skattebetalningar på upp till 100 000 schweiziska franc.

Samarbete med Bitcoin Suisse

För att implementera skattebetalningar med hjälp av krypto samarbetar Zugs finansdirektorat med Bitcoin Suisse, som är en kryptofirma med över sju års erfarenhet av kryptobetalningar. VD för Bitcoin Suisse, Dr. Arthur Vayloyan, kommenterade samarbetet:

”Kombinationen av handelsteknologi och betalningstransaktioner med kryptovalutor gör det möjligt för oss att erbjuda skattebetalarna en bra användarupplevelse och erbjuda kantonen Zug en mogen tjänst. Bitcoin Suisse har haft stor inverkan på krypto- och blockchain-ekosystemet i Schweiz och var en drivande kraft bakom utvecklingen av ”Crypto Valley” och ”Crypto Nation Switzerland”.

Ökat global antagande av krypto

Kantonen Zug ansluter sig till den växande listan över platser runt om i världen där regeringar har anammat kryptovalutor. En ny studie visade att kryptoantagandet kan öka med 30% de närmaste tio åren när fler investeringsföretag ger sig i kast med kryptovalutor. Bitcoin och andra kryptor accepteras nu i många länder tack vare att konsumentmedvetenheten om blockchain fortsätter att växa.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust