Yum China ska samla 1,68 miljarder pund genom sekundär notering i Hong Kong

Författad av: Wajeeh Khan
september 5, 2020
  • Yum China ska samla 1,68 miljarder pund genom en sekundära notering i Hong Kong.
  • Snabbmatsföretaget sätter ett pris på 40,33 pund per aktie.
  • Yum China tog Taco Bell till Beijing tidigare i år i augusti.

Anonyma källor bekräftade på fredag att Yum China (NYSE: YUMC) siktar på att noteras på Hong Kong-börsen. Enligt källorna kommer företaget att prissätta sina aktier till 40,33 pund och man förväntar sig att samla in sammanlagt 1,68 miljarder pund från sin sekundära notering i Hong Kong.

Enligt källorna planerar snabbmatsföretaget att sälja sammanlagt 41,91 miljoner aktier i sin Hong Kong-notering. Priset per aktie kommer att vara rabatterat med 4,8% jämfört med stängningspriset i torsdags för Yums aktier på New York-börsen.

Yum China tog Taco Bell till Beijing i augusti

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Yum China driver flera framgångsrika snabbmatskedjor i Kina, inklusive KFC och Pizza Hut. Yum introducerade också Taco Bell i Beijing i augusti. Företaget har avstått från att kommentera i detta skede.

Vad gäller sekundära noteringar kommer Yums notering på 1,68 miljarder pund att vara den tredje största för Hong Kong under 2020.

Mot bakgrund av den ökande spänningarna mellan Washington och Beijing har en rad framstående kinesiska företag valt att noteras närmare hemmet de senaste månaderna. JD.com noterades i Hong Kong i juni. Teknikjätten samlade sammanlagt in 3,34 miljarder pund från sin sekundära notering.

NetEase noterades också på Hong Kong-börsen i juni i en sekundär notering som totalt samlade in 2,35 miljarder pund. China Bohai Bank genomförde sin börsintroduktion i Hong Kong i juli och samlade in 1,55 miljarder pund.

Enligt Refinitiv värderas de sekundära noteringarna och börsintroduktionerna på Hong Kong-börsen hittills under 2020 till sammanlagt 15,43 miljarder pund (inför Yums notering). Under motsvarande period ifjol värderades de till betydligt lägre 8,21 miljarder pund.

Yum Chinas resultat på New York-börsen

De NYSE-noterade aktierna i Yum China öppnade med en nedgång på över 2,5% på fredag och dök sedan ytterligare 2,5% under första timmans handel. Inklusive prisåtgärden handlas de nu 40,14 pund per aktie.

Företaget nådde sin lägstanivå hittills i år på 30 pund per aktie i början av mars när Covid-19 tvingade flera av Yums restauranger att stänga. Har du svårt att hitta en börsmäklare för att handla online? Här är en lista över flera pålitliga mäklare som gör det enklare för dig att välja.

I skrivande stund har det Shanghai-baserade företaget ett marknadsvärde på 15,14 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 40,41.