Binance avnoterar sin BNB-token i Uganda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 10, 2020
  • Binance Uganda har meddelat att plattformen stoppar BNB-insättningar den 10 september.
  • BNB-uttag kommer att fortsätta vara möjliga till den 6 november.
  • Enligt Binance Uganda avnoteras BNB eftersom myntet inte nått tillräcklig handelsvolym.

Binance, världens största kryptobörs, planerar att avnotera sin token BNB för handel mot Uganda Shilling (UGX). I ett officiellt tillkännagivande den 9 september meddelade Binance att plattformen Binance Ugandas slutar att handla med alla handelspar för Binance Coin (BNB). Börsen planerar att ta bort BNB/UGX-handelsparet från sin plattform den 17 september.

I tillkännagivandet berättade Binance att man sätter stopp för BNB-insättningar den 10 september. Uttag kommer å sin sida fortfarande att vara möjliga på plattformen fram till den 6 november. Börsen var sparsam med information om orsaken till att myntet tas bort. Den konstaterade bara att myntet inte uppfyllde deras handelsstandarder, vilket är ett resultat av att BNB misslyckats med att nå tillräcklig handelsvolym och likviditet, enligt börsen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Binance sa:

”På Binance.co.ug granskar vi regelbundet handelsvolymen och likviditeten för de tillgångar vi listat för att säkerställa att vår höga standarder uppfylls. Tyvärr, när dessa handelsstandarder inte uppfylls, kan det leda till att ett mynt eller en token avnoteras.”

Binance har fortsatta expansionsplaner

Nyheten kommer efter att Binance just inlett ett samarbete med den decentraliserade spelplattformen The Sandbox. Den 8 september meddelade börsen att man köpt 4 012 LAND NFT-tokens från spelplattformen. The Sandbox slutförde nyligen en token-försäljning som inbringade 2,3 miljarder pund via Binance Launchpad.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust