Coincheck samarbetar med Enjin kring NFT-marknadsplats

Författad av: Jinia Shawdagor
september 11, 2020
  • Coincheck har arbetat på en NFT-marknadsplats sedan augusti 2020.
  • NFTsr är populära i spelet Minecraft och kan bytas mot samlarobjekt och föremål.
  • Samarbetet med Enjin ger NFT-handelsplatser tillgång Coinchecks över 2,8 miljoner användare.

Det Tokyobaserade kryptoföretaget Coincheck har meddelat att det kommer att lansera en NFT-börs (non-fungible token) i samarbete med Enjin, en blackchain-utvecklare av mjukvara. Coinchecks meddelande kom den 9 september och avslöjade att de genom Enjin kommer att kunna erbjuda en marknadsplats för NFT som används i det populära spelet Minecraft.

I uttalandet uppgav Coincheck att det letade efter fler företag som kommer att delta på NFT-marknaden som kommer att lanseras på plattformens robusta kryptohandelsnätverk. De konstaterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi förbereder oss för ’NFT Marketplace’-verksamheten med målet att starta tjänsteutbudet i slutet av budgetåret 2020 och vi letar kontinuerligt efter deltagande företag.”

NFT Marketplace

Coincheck började studera NFT i augusti 2020 för att kunna distribuera den på sin plattform. NFT-marknaden kommer att ge de företag som handlar i NFT en miljö där de enkelt och öppet kan interagera kunderna. Företag som registrerar sig på marknaden kommer att ha tillgång till över 2,8 miljoner registrerade användare på Coincheck, vilket ytterligare kommer att öka genomslaget för NFT.

Coincheck uppgav:

”Genom att lansera ’NFT Marketplace’ på vår kryptovalutahandelstjänst Coincheck tillhandahåller vi en miljö där kunderna kan handla lättare och säkrare med företag som utfärdar NFT.”

Om Enjin

Enjin grundades 2009 och är företaget bakom ERC-1155-token-standarden. Utvecklare kan använda plattformen för att utfärda NFTs och andra tokens. Deras spelplattform har över 20 miljoner användare och lyckades samla in 18,9 miljoner dollar 2017 via en ICO. Plattformen är inte begränsad till spelföretag, utan är öppen för alla blockchain-entusiaster.