Fintech-startupen Capitolis får finansiering från Citi, JPMorgan och State Street

Författad av: Nik Khandelwal
september 12, 2020
  • Capitolis får finansiering på 11 miljoner dollar från Citi, JP Morgan och State Street.
  • Capitol har utvecklat en plattform som erbjuder finansiell resursoptimering för kapitalmarknaderna.
  • Medlen kommer att användas för teknik- och produktutveckling samt för försäljning och marknadsföring.

New York-baserad ekonomiteknik Capitolis, som grundades 2017, har mottagit finansiering på 11 miljoner dollar från Citi, JP Morgan och State Street. Capitolis är en SaaS-leverantör (software-as-a-service) vars plattform erbjuder finansiell resursoptimering för kapitalmarknaderna.

Capitolis förväntas använda finansieringen för teknik- och produktutveckling samt för att förbättra sina sälj- och marknadsföringsinitiativ. Capitolis har kontor i New York, London och Tel Aviv. Sedan lanseringen av sin plattform har Capitolis lyckats lägga till fler än 50 finansinstitut på sin kundlista, såväl som många hedgefonder och kapitalförvaltare. Man har även rapporterat transaktionsvolymer på nominella 1,5 biljoner dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Capitolis har utvecklat en plattform som hjälper finansinstitut att förbättra likviditeten på marknaderna genom att eliminera onödiga aktieinnehav och låta banker omedelbart få det kapital som krävs för att handla med andra mer lämpliga finansinstitut.

”Vi är stolta över att stödja Capitolis och dess innovativa strategi för kapitaloptimering och effektivitet”, säger Okan Pekin, globalt chef för Securities Services på Citi. ”Vi har blivit allt större supportrar av plattformen sedan starten och tror att Capitolis unika metod kommer att spela en viktig roll för att förbättra de globala marknaderna genom att driva ökat branschövergripande samarbete för att uppnå högre tillväxt.”

Capitolis avslöjade inte beloppen det rör sig om. Tidigare i november 2019, under finansieringsrundan i serie B, samlade Capitols in 40 miljoner dollar. Finansieringen kom från Spark Capital och SVB Capital tillsammans med befintliga investerare som Index Ventures, Sequoia Capital och S Capital. Finansieringen samlades in för expansionen av Capitolis plattform och produkter.

Capitolis finansieringsrundor:

Fundraising by Capitolis

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto