Sydkoreanska regeringen introducerar blockchain för folket

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 18, 2020
  • Sydkoras regering investerar 0,98 miljoner pund för att utveckla en kontaktfri plattform.
  • Plattformen, som utvecklas av det lokala företaget Ksign, stöder videokonferenser och elektronisk betalningar.
  • Projektet lanseras efter att ledaren för Seocho-regionen föreslagit ett blockchain-baserat röstningssystem.

Den sydkoreanska regeringen planerar att ett nytt blockchain-initiativ i landet. Nyheten, som avslöjades i en rapport den 17 september, konstaterar också att regeringen avsatt 0,98 miljoner pund i finansiering. Enligt rapporten har landets vetenskapsdepartement vänt sig till ett lokalt företag, Ksign, för att utveckla en kontaktfri plattform som låter sydkoreanerna rösta elektroniskt. Därtill kommer plattformen låta medborgare hantera en rad saker relaterande till sina boenden med hjälp av blockchain, som t.ex. parkeringsplatser.

Enligt rapporten kommer plattformen också att stöda social distansering och projektets utvecklare förväntar sig att den kommer att förbättra folkhälsan. Plattformen kommer enligt uppgift att fungera som en brygga mellan husägare, boende och ledningsgrupper. För att säkerställa social distansering kommer plattformen att erbjuda funktioner som videokonferenser och elektroniska betalningslösningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Keo Ja-in, Ksigns vice president, kommenterade den planerade plattformen:

”Vi utvecklar en DID som kan tillämpas i token-ekosystemet genom att kontrollera personlig information och verifiera identiteter genom att kontrollera personlig information. Målet är också att skapa ett token-ekosystem som kan användas i vilken butik som helst.”

Sydkoreas siktar mot blockchain-drivna omröstningar

Nyheten kommer inte länge efter att Cho Eun-hee, den lokala regeringsledaren i Seocho-regionen, föreslog att den nationella regeringen skulle skapa ett blockchain-drivet system för sina medborgare. Enligt honom är det på hög tid att Sydkorea börjar använda blockchain. Han fortsatte med att uppmana sydkoreaner att dela med sig av sina förslag för blockchain-utveckling i landet.

Cho Eun-hee fortsatte med att konstatera att decentraliserad teknik är den fjärde industriella revolutionen. Därför uppmanade han landet att sträva efter att spela en roll i det snabbt förändrade moderna samhället, särskilt med utvecklingen av covid-19-pandemin.

Cho kommenterade:

”I framtiden planerar vi att förverkliga en pålitlig direktdemokrati genom att aktivt införa blockchain för att förhindra förfalskningar. Och för detta ändamål kommer olika verksamheter, som en blockchain-akademi som kombinerar blockchain och administration och en smart seniorverksamhet, att implementeras. ”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust