Uniswaps nya UNI-token dyker upp på Coinbase Pro

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 18, 2020
  • Uniswap lanserade nyligen sin nya governance token UNI.
  • Strax efter lanseringen hade UNI listats på de flesta större börser, inklusive Binance och Coinbase.
  • Insättningar på Coinbase blev tillgängliga omedelbart medan handel väntade på högre likviditet.

Uniswap lanserade sin governance token UNI igår och mindre än 24 timmar senare hade myntet letat sig till nästan alla större börsar i världen. 90 minuter efter lanseringen fanns myntet på Binance . Strax efter det hade det också listats på Coinbase Pro.

Imponerande: UNI listades på Coinbase efter bara några timmar

Att se sitt mynt listas på Binance är en stor sak, samtidigt som Binance inte är så noga med vad börsen listar. Coinbase är känt för att bara lista de bästa av de bästa. Börsen är strikt vad gäller noteringsprocessen och långt ifrån varje kryptovaluta bedöms värdig att noteras.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De flesta projekt måste vänta månader eller till och med år för att ens kunna komma på tal för börsen. För DeFi-sektorns nya stjärnskott Uniswap dröjde det å andra sidan inte mer än ett par timmar innan noteringen var genomförd.

Coinbase meddelade noteringen igår morgon och insättningar var möjliga omedelbart. Handeln planeras att börja så snart likviditeten byggts upp.

Coinbase kommer att erbjuda handelspar mot USD i alla regioner förutom i New York. Vad gäller dess detaljhandelsorienterade plattform är det fortfarande oklart om UNI kommer att dyka upp där också.

Detaljer om UNI

Uniswap planerar att utfärda en miljard UNI-tokens, enligt onsdagens tillkännagivande. De kommer att distribueras under de följande fyra åren och 60% går till communityn och resten går till teammedlemmar, investerare och andra.

Syftet med denna token är att möjliggöra on-chain-beslutsfattande för projektet. Kort sagt kommer användarna att få rösta när olika beslut ska fattas, och ju fler UNI-tokens de äger desto tyngre väger deras röster.

I skrivande stund anses Uniswap vara det största pågående DeFi-projektet, med en TVL på 1,37 miljarder dollar. Detta är ett stort kliv upp från igår, eftersom projektet låg på fjärdeplatsen i listan över de största DeFi-projekten för bara 24 timmar sedan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust