Blockchain Capital ansluter sig till Facebooks Libra Association

Författad av: Jinia Shawdagor
september 20, 2020
  • Blockchain Capital kommer att erbjuda djup branschinsikt för organisationen.
  • Libra Association har också avslöjat en rad nya namn på ledarskapspositioner de senaste månaderna.
  • Blockchain Capitals medgrundare fick foten från UBS klientgrupp.

Den ideella organisationen Libra Association har välkomnat Blockchain Capital som sin nyaste medlem. Enligt ett officiellt uttalande från organisationen den 18 september går värdepappersföretaget med i föreningen som har som mål att bygga ett bättre globalt betalningssystem.

Blockchain Capital egna mål går hand i hand med organisationens uppdrag att främja innovation inom finanssektorn. Bart Stephens, verkställande direktör för Blockchain Capital, kommenterade nyheterna:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi är hedrade att få gå med i Libra Association och tror starkt på uppdraget att skapa ett mer rättvist betalningssystem. Att utnyttja blockchain-teknik för att förbättra ekonomisk tillgång och främja innovation har varit kärnan i Blockchain Capitals portföljstrategi.”

Dante Disparte, vice ordförande och policychef för organisationen, är också glad att Blockchain Capital nu blivit medlem. Han sa:

”Som medlem i Libra Association erbjuder Blockchain Capital djup insikt i branschen och ett dynamiskt nätverk av supportrar för vårt arbete att bygga ett blockchain-baserat betalningssystem som stöder ansvarsfull innovation inom finansiella tjänster.”

Nya ledarskapsroller inom Libra Association

Därtill har organisationen nyligen meddelat om en rad ledarskapsutnämningar för att driva organisationens mål. James Emmett, chef för finansiella tjänster, utsågs till vd för Libra Networks. I augusti utnämndes Steve Bunnell till föreningens juridiska chef, medan Sterling Danes utsågs till chef för efterlevnad i juni.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Om Libra Association

Organisationen, vars verkställande direktör är Stuart Levy, bildades för att driva Libra-projektet med mål att erbjuda en flexibel och rättvis global finansiell infrastruktur. Den baseras på ett oberoende styrningssystem med en styrelse. Medlemmar deltar när viktiga beslut fattas om Libra Network och driver också valideringsnoder.

Om Blockchain Capital

Blockchain Capital är ett ledande venture-företag med över 90 företag i sin imponerande portfölj. Det förvaltar över 300 miljoner dollar i tillgångar och består av ett team med nio finansexperter. När företaget gick med i Libra Association berättade dess chefspartner och grundare, Bart Stephens, att han hade fått foten från UBS klientgrupp.