Kingfishers H1-vinst ökar till 398 miljoner pund

Författad av: Wajeeh Khan
september 22, 2020
  • Kingfishers vinst ökar till 398 miljoner pund under räkenskapsårets första halva.
  • Detaljhandlaren meddelar att handeln förblev robust under tredje kvartalet.
  • Det brittiska företaget meddelar att ingen delårsutdelning kommer att betalas ut i år.

Kingfisher plc (LON: KGF) meddelade på tisdag att deras vinst under de första sex månaderna av budgetåret 2021 var högre än under motsvarande period förra året. Lyftet beror till stor del på att fler människor ägnat sig åt renoveringsarbete under den tid de tillbringat hemma på grund av covid-19-restriktionerna.

Aktierna i företaget steg med 2,5% under förhandeln idag. Aktien fortsatte sitt rally och lyfte ytterligare 5% efter att börsen öppnat. Priset på 285 pence per aktie innebär att Kingfisher nu stigit mer än 25% hittills i år på aktiemarknaden. Det lägsta värdet för året var 125 pence per aktie i mars, då effekten av covid-19-krisen var som störst. Har du svårt att välja en pålitlig börsmäklare för att handla online? Här är en lista över saker att tänka på som kan underlätta ditt val.

Kingfisher säger att handeln förblev robust under tredje kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Kingfisher förblev handeln också robust under tredje kvartalet. Under den sista veckan i augusti meddelade Kingfisher att de hade fastställt fyra nya ansvarsfulla affärsprioriteringar.

Under de sex månader som avslutades den 31 juli rapporterade Kingfisher en vinst på 398 miljoner pund före skatt jämfört med föregående års 245 miljoner pund. Intäktsmässigt registrerade man 5,92 miljarder pund under första halvåret jämfört med 6,00 miljarder pund under motsvarande period 2019.

De minskade H1-intäkterna förklaras med störningarna till följd av covid-19 som påverkade försäljningen under första kvartalet. Tecknen på återhämtning ska däremot ha varit tydliga under andra kvartalet.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Kingfisher slopar delårsutdelningen

Enligt Kingfisher är osäkerheten kring covid-19 fortfarande stor och gör det svårt att förutsäga resultatet under de kommande månaderna. Följaktligen beslutade bolagets styrelse att inte betala ut någon delårsutdelning för att dämpa det ekonomiska slaget från den pågående hälsokrisen.

Under räkenskapsårets tredje kvartal, som avslutades den 19 september, redovisade Kingfisher en ökad tillväxt med 17% på årsbasis. I en rapport för det andra kvartalet som publicerades i juli rapporterade detaljhandelsföretaget en tillväxt för den underliggande försäljningen på 21,6%.

I skrivande stund har det brittiska företaget, som äger kända varumärken som B&Q och Screwfix, ett marknadsvärde på 6,00 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 752,65.