Rysslands telekomvakthund svartlistar Binances webbplats

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on sep 25, 2020
  • Enligt uppgift svartlistade tillsynsmyndigheten Binance webbplats för att den sprider förbjuden information.
  • För närvarande är webbplatsen endast tillgänglig för de som använder verktyg som en VPN.
  • Enligt Binance hade tillsynsmyndigheten inte informerat om restriktionen i förväg.

Ryska myndigheter har börjat skärpa sina åtgärder mot Binance, världens största kryptobörs. Börsen meddelade detta via sin ryska telegramkanal igår den 24 september och noterade att Roskomnadzor, Rysslands telekomregulator, har lagt till Binances webbplats på listan över plattformar som sprider förbjuden information. Enligt uppgift svartelistade telekomvakthunden Binance på grund av de informerar om hur det går till att köpa kryptovalutor som bitcoin (BTC).

I tillkännagivandet noterade Gleb Kostarev, Binances chef för Ryssland och OSS, att börsen offentliggjorde svartlistningen omedelbart efter att de fått meddelandet från Roskomnadzor. Även om tillsynsmyndigheten har placerat Binances webbplats på sin lista över förbjudna webbplatser kan ryska användare få tillgång till den med hjälp av verktyg som virtuella privata nätverk (VPN). I skrivande stund står webbplatsen med i det officiella registret för Roskomnadzors svartlistade webbplatser. Enligt Roskomnadzor registrerades Binance den 2 juni 2020 och tillgången till webbplatsen var då inte begränsad.

Tillsynsmyndigheten informerade inte i förväg

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Binances chefer påpekar att de inte hade fått någon information om svartlistningen före den 24 september.

De hävdade att:

”Vi hade inte mottagit något meddela om saken från brottsbekämpande myndigheter, statliga myndigheter eller domstolar innan vi mottog ovanstående anmälan. Vi har nu vänt oss till våra jurister för ytterligare rådgivning och vill försäkra alla våra ryska användare att det inte kommer att uppstå några störningar i deras tjänster och att deras medel är säkra under tiden.”

Med tanke på att tillsynsmyndigheten godkände Binance i juni i år tror börsen att restriktionen inte är relaterad till dess planer på att lansera ett kryptobetalkort i landet. Binances avslöjade dessa planer tre månader senare, den 7 september.

Rysslands negativa inställning till krypto

Innan dessa nyheter blockerade Roskomnadzor även Rysslands ledande kryptobörsaggregat BestChange.ru. Tillsynsmyndigheten blockerade webbplatsen efter att lagstiftare i landet godkänt Rysslands nya kryptolag. Efter förbudet har webbplatsen endast varit tillgänglig genom att utnyttja VPN-tjänster eller webbplatser som BestChange.net. Enligt uppgift förbjöd tillsynsmyndigheten webbplatsen tillsammans med andra kryptorelaterade webbplatser på grund av att de hade nämnt Bitcoin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust