Cardano (ADA) studsar tillbaka efter att viktig stödnivå bröts

september 26, 2020
  • Målet för projektet är att utveckla ett säkert ramverk som erbjuder användarna ekonomiska identiteter.
  • ADA steg med över 6% den här veckan tack vare starka dagar på torsdag och fredag.
  • Priset föll under den viktigaste trendlinjen förra veckan och köparna försöker nu få det att studsa tillbaka.

Cardano (ADA) handlas över 6% högre den här veckan när köparna försöker driva upp priset efter att det brutit under en stödnivå som stått emot en nedgång i flera månader.

Grundläggande analys: Att utveckla en säker ram är nyckeln

Charles Hoskinson, grundaren av Cardano, uppger att målet för blockchain-projektet är att utveckla ett säkert ramverk som erbjuder användarna omfattande ekonomiska identiteter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hoskinson ser Cardano som ett ”finansiellt operativsystem” som kan inkludera nya funktioner och tjänster och är skalbar oavsett hur många användare som strömmar till.

”Den grundläggande idén är att systemet ska vara en end-to-end-stack för ekonomisk identitet. Det innebär att om någon person i Senegal, eller någon person i Rwanda, eller var som helst, kommer in i systemet så ska de ha en plats att placera sina data och sin identitet, för att bygga ett rykte.

”De måste erbjudas ett sätt att få kredit. De måste erbjudas ett sätt att knyta an till en valuta som är relativt stabil, som de kan skicka till någon annan i världen. De måste erbjudas tillgång till börser. Om de har ett företag måste de erbjudas möjligheten att skaffa värdepapper för den verksamheten, så att de kommer åt banktjänster, försäkringstjänster, kredittjänster och remitteringstjänster,” förklarade han i en intervju med Slot Leader.

IOHK, Cardanos moderbolag, har meddelat att de kommer att skapa en offentlig fond på 250 000 dollar för att stimulera utvecklare att skapa decentraliserade applikationer för Cardano. Fonden ingår i den kommande fasen för blockchainen, Voltaire, som förväntas introducera omröstnings- och finanssystem.

Genom systemet kommer Cardano-communityn att kunna delta i beslut om programuppdateringar, finansiering och teknisk utveckling. Hoskinson säger att Voltaire också kommer att bidra till en annan aspekt till projektets vision om en fullfjädrad ekonomisk identitet. Han hänvisar till projektet som en ”one-stop-shop” som kommer att ge fler och fler fördelar för sina kunder och deras ekonomiska liv.

Teknisk analys: Återhämtning pågår

ADA/USD har stigit med över 6% den här veckan tack vare två starka dagar på torsdag och fredag. Köparna arbetar för att reparera skadorna från förra veckan när priset bröt under den stödjande trendlinjen för sex månader vid 0,0980 dollar.

ADA/USD veckograf (TradingView)

Därför har den här zonen nu blivit en magnet för prisutvecklingen. Köparna kommer att försöka ta sig tillbaka över denna linje medan säljarna kommer att försöka utnyttja det baisseartade momentumet och sikta in sig på det viktiga stödet vid 0,0730 dollar, vilket också innebär ett bra tillfälle att köpa ADA.

Sammanfattning

Priset för Cardanos aktier föll under den viktigaste trendlinjen förra veckan och köparna försöker nu få det att studsa tillbaka. Grundaren Hoskinson uppger att målet för blockchain-projektet är att utveckla ett säkert ramverk som erbjuder användarna omfattande ekonomiska identiteter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust