Kinas BSN integrerar Tezos Blockchain på sin portal

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 26, 2020
  • Tezos ger enkla steg för steg-instruktioner för hur man utvecklar på Tezos via BSN.
  • Målet med processen är att hjälpa utvecklare att skapa och starta applikationer sömlöst.
  • Genom denna integration kommer kodare att kunna utveckla på Tezos utan att driva en egen nod.

Tezos har nyligen valts ut som en av de blockkedjor som kommer att integreras i Blockchain-baserade Services Network (BSN) – ett internationellt offentligt infrastrukturnätverk för blockchain-projekt och -företag. Det avslöjades i ett blogginlägg den 25 september som också betonade att utvecklare nu kan komma åt Tezos-protokollet via BSN:s globala offentliga stadsnoder och portaler, vilket gör det enklare att kunna utveckla och starta nya projekt.

Enligt blogginlägget kommer integrationen låta utvecklare skapa och distribuera permissioned chains billigt och sömlöst på under en timme. Utvecklarna kommer också att kunna nå alla offentliga kedjor via en gateway för en mindre månadsavgift.

Steg att följa när du bygger på Tezos

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Inlägget fortsatte med att förklara hur utvecklare kommer att kunna bygga vidare på Tezos blockchain via BSN.

Det första steget kretsar kring åtkomst till den officiella webbplatsen för BSN Global, att skapa ett konto och logga in. Utvecklaren måste sedan följa länken i aktiverings-e-postmeddelandet, ange ett lösenord och sedan aktivera sitt konto. Därefter går man till kontrollpanelen och väljer permissionless services.

Efter väljer man en nod och en betalplan. För tillfället finns det tre globala offentliga stadsnoder. De är Hongkong, Kalifornien och Paris. När det kommer systemet att tilldela ett PCN i listan över permissionless services.

Därefter ska utvecklaren klicka på ”Create a new project” och skriva in ett projektnamn. Efter att ha gjort det genererar systemet en dialogruta som uppmanar dem att välja en kedja, antingen Tezos Mainnet eller Testnet. Det är inte svårare än så att skapa ett nytt projekt som körs på Tezos blockchain. Här kommer utvecklaren att kunna se detaljerad information om projektet som dess ID, nyckel och adress från projektlistan. För att slutföra detta steg måste utvecklaren klicka på åtgärdsikonen för att skapa en projektnyckel.

Slutligen kan utvecklaren testa resultatet med hjälp av följande formel:

Request headern måste innehålla x-api-key där value=Project Key och x-api-sub-path=RPC endpoint

Request URL=Access Address

För att få mer information om detta steg kan utvecklaren vända sig till Tezos GitLab-sida. Blogginlägget konstaterade också att utvecklare kan komma åt alla API:er som Tezos erbjuder på samma sätt, och de får även den ursprungliga datan. Genom att följa dessa steg kan utvecklare koda på Tezos utan att behöva driva en egen nod.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust