MyEtherWallets VD: Jag betalade hyran genom Bitcoin-mining

By: Ben Gabriel
Ben Gabriel
Ben är en journalist inriktad på kryptovalutor, enkelt. Han är också en teknik och krypto nörd som tar fullt… read more.
on okt 1, 2020
  • MyEtherWallets grundare berättar att Bitcoin-mining betalade hans hyra i Los Angeles.
  • Bitcoin-mining har blivit ett vanligt fenomen världen över.
  • Bitcoin-miningen har ökat drastiskt i takt med att priset på BTC har skjutit i höjden.

Grundaren av MyEtherWallet, Kosala Hemachandra, hävdar att han betalat sin hushyra genom Bitcoin-mining . Hemachandra bodde i Kalifornien mellan 2014 och 2015 och medan han var där konverterade såg han faktisk användning av kryptovalutan.

Ett steg mot Bitcoin-mining

MyEtherWallets grundare köpte verktyg Bitcoin-mining och hyrde ett rum under sina tuffare dagar. I en intervju konstaterade Hemachandra:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Jag köpte en Bitcoin-miner och sedan hade jag den i mitt rum. Det belopp som jag tjänade genom Bitcoin-mining räckte för att betala hyran för rummet, så det var i princip gratis, och jag behövde inte betala extra för el.”

Enligt Hemachandras var Bitcoin-mining betydligt enklare och lönsammare under de första åren med Bitcoin. Verktygen har blivit relativt avancerade nu och det kan kännas lite överväldigande för nykomlingar.

När Bitcoin var nytt var miningen en lönsam satsning men nuförtiden är den inte så tillbakalutad som den en gång var. Hemachandra medger att miningen inte var särkilt rolig men ändå gjorde tiden i Los Angeles till en mysig upplevelse.

”Det är inte så kul som det låter,” sa han och förklarade att San Fernando-dalen där han bodde ofta hade utomhustemperaturer på nära 33 grader. Eftersom jag bedrev Bitcoin-miningen i mitt rum så blev det varmare än så och den luftkonditioneringen jag hade fungerade knappt. Den lyckades knappt hålla temperaturen på en nivå som gick att överleva.”

Att se tillbaka på Hemachandras resa är inspirerande.

Han har alltid varit positiv till Bitcoin och en aktiv förespråkare, men han håller inte med om att DeFi håller på att ta över det finansiella systemet. Hemachandra säger att BTC/USD aldrig kan överträffas av DeFi-sektorn eftersom det är mindre riskabelt än DeFi-tokens.

Det finns otaliga historier om Bitcoin-fanatiker och hur de använt sina digitala tillgångar på andra kreativa och imponerande sätt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust