Paxful, BiLira och Cointral samarbetar för att driva kryptohandel

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 13, 2020
  • Paxful inledde nyligen ett samarbete med två turkiska kryptoföretag – BiLira och Cointral.
  • Partnerskapet med BiLira gör det möjligt för användare att köpa andra mynt med Bilira stablecoin.
  • Samtidigt kommer samarbetet med Cointral att introducera nya betalmetoder på plattformen.

Tre kryptoplattformar har inlett ett nytt samarbete för att föra digitala mynt till nya marknader. Det nya partnerskapet, som har som mål att driva kryptohandel i Östeuropa, består av P2P-utbytet Paxful, turkiska BiLira och handelsplattformen Cointral.

Fördelar med samarbete

Enligt Paxful är bakgrunden den ökade handelsaktiviteten och registreringar bland turkiska användare. Under det senaste året såg plattformen betydligt mer intresse för regionen och beslutet fattades att inleda ett samarbete med Cointral och BiLira, som båda är turkiska tjänster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Paxful uppgav också att den genomsnittliga månatliga handelsvolymen i Turkiet översteg 65 000 dollar, vilket var tillräckligt för att väcka deras intresse för den östeuropeiska regionen.

BiLira är den grupp som var ansvarig för skapandet av Bilira (TYRB), en stablecoin som stöds av den turkisk liran, som Paxful nyligen listade. Tack vare partnerskapet med gruppen kommer användare nu att kunna använda Bilira-mynt för att köpa och sälja andra kryptor, inklusive Bitcoin och Tether.

Med tanke på den besvärliga ekonomiska situationen i Turkiet och lirans instabilitet kan Bitcoin bli mycket användbart för lokalbefolkningen som ett sätt att skydda tillgångar. En liknande situation sågs redan i Venezuela, där medborgarna under flera år använt krypto i ett försök att rädda sina rikedomar från hyperinflationen som gjort bolivaren nästan värdelös.

Paxfuls andra partner den turkiska kryptohandelsplattformen Cointral. Tack vare samarbetet med den här tjänsten kommer Paxfuls webbaserade kiosk att kunna integreras med Cointrals egen plattform.

Detta skulle också ge användarna andra fördelar, som att låta dem göra betalningar med nya betalningsmetoder, som presentkort och banköverföringar.

I slutändan kommer Paxfuls nya partnerskap att göra det lättare för turkiska kryptoentusiaster att köpa mynt och komma in på den globala kryptomarknaden. Samtidigt kommer deras partners omsättning att öka, de får större exponering och en ny större samarbetsbörs som kan hjälpa dem att växa ytterligare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust