Dash samarbetar med StakeHound för att ge tillgång till DeFi

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 20, 2020
  • Dash-användare kommer att kunna tjäna nätverksbelöningar genom insatser via StakeHound.
  • stakedDASH kommer att handlas på DeFi-plattformar som UniSwap och Curve.
  • Partnerskapet ger Dash-användare tillgång till DeFi samtidigt som DeFi-användare får åtkomst till DASH.

Dash, en betalningsfokuserad kryptovaluta, har gått ihop med StakeHound för att ge sina användare tillgång till ett brett utbud av decentraliserade finansieringstjänster (DeFi). Nyheten avslöjades i ett pressmeddelande igår, som också betonade att detta partnerskap gör att användare kan tjäna nätverksbelöningar genom insatser (staking) via StakeHound. Enligt uppgift uppmanas alla Dash-användare att överföra tokens till StakeHound för att dra nytta av den framväxande DeFi-sektorn. När användarna har skickat tokens skapar StakeHound en wrapped ERC-20-token som kallas stakedDASH som förs tillbaka till användarna.

Enligt pressmeddelandet kommer stakedDASH att låta DASH-innehavare tjäna ytterligare belöningar genom ledande DeFi-applikationer. stakedDASH kommer att kunna handlas på ledande DeFi-plattformar, inklusive UniSwap, Aave och Curve, genom att utnyttja antingen Ethereum- eller Radix-nätverken. Användarna kommer inte att behöva välja ett specifikt nätverk eftersom StakeHound är en gränsöverskridande plattform. Genom att använda StakeHound kan Dash-användare konvertera sina stakedDASH till DASH när som helst.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Felix Mago, DASH NEXTs grundare, kommenterade:

”Genom DeFi samlas äntligen olika blockkedjor. Jag ser mycket fram emot detta partnerskap eftersom det ger DASH-användare fördelarna från DeFi-applikationer som utlåning eller upplåning, och Ethereum-användare får ett enkelt sätt att använda DASHs etablerade globala betalningsekosystem.”

Tjäna insatsbelöningar utan att skapa masternoder

StakeHound kommer att lagra de DASH-tokens som de tar emot från DASH-innehavare i en masternode. Dessa mynt kommer enligt uppgift att tjäna nätverksbelöningar i standardhastighet, som företaget kommer att utfärda till användare i form av stakedDASH. På så sätt kommer Dash-användare att få fördelarna med nätverksinsatser utan att behöva låsa upp de 1 000 DASH som behövs för att skapa egna masternoder. Genom samarbetet med StakeHound har Dash minskat det lägsta belopp som användarna behöver satsa till bara 1 DASH, vilket är värt cirka 58,6 pund i skrivande stund.

Enligt Dashs marknadschef Mark Mason går partnerskapet inte bara ut på att ge Dash-innehavare tillgång till DeFi-sektorn, utan gör det också möjligt för DeFi-användare att komma åt DASH. Mason tillade att den här bron innebär en ny inkörsport till DeFi. Därtill är bron också att en avfart för DeFi-användare som vill omvandla sina vinster till en väletablerad kryptovaluta med användningsområden utanför DeFi-sektorn, och gör det möjligt att spendera inkomsterna i den verkliga världen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust