Oktoberuppdatering: Ska du köpa eller sälja IOTA?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on okt 20, 2020
  • Priset på IOTA ligger för närvarande runt 0,278 dollar.
  • IOTA har ett mycket bra "risk/reward"-förhållande på marknaden för tillfället.
  • Den tekniska analysen visar att priset kan komma att öka de närmaste dagarna.

IOTA (MIOTA) har hittat starkt stöd över 0,20 dollar-nivån men priset har fortfarande svårt att stiga över motståndet vid 0,30. Om du är intresserad av att köpa IOTA representerar den aktuella prisnivån bra valuta för pengarna och kanske kan det vara en bra tidpunkt att köpa denna kryptovaluta just nu.

Grundläggande analys: Grunden för denna kryptovaluta förbättras stadigt

IOTA är ett tyskbaserat projekt kring distribuerad ledger-teknik med en kryptovaluta som heter MIOTA i centrum för nätverket. Projekt har kopplingar till smart energi, eHälsa, fordonsindustrin, Industrial IoT, global handel och leveransskedjor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

IOTA har ända från början utvecklats för att vara enkelt att integrera och IOTA kan sömlöst integreras i alla kodningsspråk. Tekniken bakom IOTA heter Tangle och det är värt att nämna att IOTA inte använder blockchain-teknik.

Det gör att säkra dataöverföringar kan ske direkt mellan digitala enheter, utan transaktionsavgifter, på ett självreglerande sätt. År 2025 förväntas 75 miljarder enheter av olika slag vara anslutna till internet världen över. Samtidigt väntas bredbandshastigheterna inte mer än fördubblas under samma period.

Det kommer inte att vara möjligt för alla dessa enheter att kontinuerligt ansluta till centraliserade molnsilor på grund av de enorma mängder data de kommer att producera, men detta kan lösas med IOTA. Ett mycket bra team står bakom detta projekt, grunden för kryptovalutan förbättras ständigt och priset ligger nära den nuvarande motståndsnivån vid 0,30 dollar.

Min åsikt är att IOTA har ett mycket bra ”risk/reward”-förhållande på marknaden för närvarande och enligt analytiker kan IOTA sätta ett nytt prisrekord de kommande åren.

Teknisk analys: IOTA har stabiliserats över den viktiga stödnivån

Det finns också några uppenbara risker när det gäller att köpa IOTA och investerare bör ha i åtanke att priset också kan falla under den kommande perioden.

Datakälla: tradingview.com

Enligt konstens alla regler för teknisk analys är den nuvarande trenden för denna kryptovaluta neutral-hausse. De nuvarande motståndsnivåerna är 0,30, 0,35 och 0,40 dollar, samtidigt som 0,25 och 0,20 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 0,30 dollar skulle det vara en signal att köpa IOTA och då ligger vägen öppen till 0,35 dollar. Ett lyft över 0,40 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 0,50 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,25 dollar skulle det vara en stark ”säljsignal” och då riskerar aktien att fortsätta falla till 0,20 dollar

Sammanfattning

Min åsikt är att IOTA har ett mycket bra ”risk/reward”-förhållande på marknaden för närvarande och enligt analytiker kan IOTA sätta ett nytt prisrekord de kommande åren. IOTA har många fördelar jämfört med Bitcoin och så länge priset ligger över 0,20 dollar ligger denna kryptovaluta inte i ”sälj”-zonen. Om priset stiger över 0,30 dollar skulle det vara en signal att köpa IOTA och då ligger vägen öppen till 0,35 dollar.