Antofagastas kopparproduktion sjönk med 4,6% under tredje kvartalet

Av:
Oct 21, 2020
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • Antofagasta meddelar att kopparproduktionen var 4,6% lägre under tredje kvartalet.
  • De Londonbaserade gruvföretaget rapporterar en minskning med 9,4% av kopparförsäljningen under Q3.
  • Antofagasta förutspår cirka 725 000 ton kopparproduktion under budgetåret 2020.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Idag meddelade Antofagasta plc (LON: ANTO) att kopparproduktionen under budgetårets tredje kvartal var lägre än under andra kvartalet. Företaget står ändå fast vid sin prognos för helåret 2020 och uttryckte också förtroende för att produktionen kommer att förbättras under budgetåret 2021.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bolagets aktier steg med cirka 2,5% under förhandeln idag men förlorade hela vinsten sedan marknaden väl öppnat. Antofagasta har nu en pris per aktie på 10,47 pund, jämfört med betydligt lägre 6,12 pund per aktie i mars. Aktien inledde året på 9,45 pund per aktie. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

Antofagasta rapporterar en minskning med 9,4% av försäljningen av koppar under tredje kvartalet

Copy link to section

Antofagasta rapporterar en minskning med 4,6% av kopparproduktionen till drygt 169 tusen ton under kvartalet som avslutades den 30 september. Företaget uppger att nedgången beror på lägre grader i Antucoya och ett underhållsarbete som pågår i Los Pelambres.

Det Londonbaserade gruvföretaget såg också en minskning av kopparförsäljningen under tredje kvartalet med 9,4%. Guldproduktionen var 16,7% lägre under tredje kvartalet, men molybdenproduktionen var 9,7% högre.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade bettingföretaget William Hill att intäkterna under tredje kvartalet nu bara var 9% lägre jämfört med året innan.

Antofagasta uppskattade tidigare en kopparproduktion i intervallet 725 tusen till 755 tusen ton under räkenskapsåret 2020. Idag konstaterade de att kopparproduktionen sannolikt kommer att ligga närmare den nedre gränsen i det intervallet i år.

VD Ivan Arriagadas kommenterade rapporten

Copy link to section

VD Ivan Arriagada från Antofagasta kommenterade rapporten idag och sa:

”Efter det tillfälliga och försiktiga stoppet av Los Pelambres-expansionsprojektet under andra kvartalet arbetar nu cirka 75% av de ursprungligt planerade arbetarna på plats och alla covid-19-föreskrifter följs. På samma sätt har arbetet också börjat i projekten vid Esperanza Sur och Zaldivar Chloride Leach.”

För budgetåret 2021 förväntar sig det FTSE 100-börsnoterade bolaget 730 tusen till 760 tusen ton i kopparproduktion. I den rapport som publicerades i augusti meddelade Antofagasta att nettovinsten sjönk till 103 miljoner pund under det första halvåret.

I skrivande stund värderas Antofagasta till 10,32 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 39,99.

UK Aktier & Fonder Europa Industrier Utvinning Världen