BitMEX snabbar upp verifieringen av användaridentiteter

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 21, 2020
  • Enligt BitMEX är brådskan ett resultat av striktare identifieringskrav från myndigheter.
  • Börsen uppger att alla handlare och dotterbolag måste verifiera sina identiteter före den 5 november.
  • Enligt BitMEX kommer icke-verifierade användare inte att kunna ta ut pengar efter den 4 december.

BitMEX, en känd kryptobörs och derivathandelsplattform, har påskyndat den obligatoriska verifieringen av alla användaridentiteter. I en rapport som publicerades idag framgår att börsen fattade detta beslut efter att regeringar världen över fortsätter att skärpa sina identitetsverifieringskrav. BitMEX har beslutat att alla användare måste verifiera sin identitet före den 5 november. Tidigare hade börsen satt en deadline för ID-verifiering i början av februari nästa år.

Enligt rapporten innebär den nya tidsfristen att alla BitMEX-handlare och dotterbolag måste verifiera sina identiteter före klockan 0:00 UTC den 5 november för att kunna ökar eller öppna nya positioner. Börsen konstaterar att alla användare måste verifiera sina konton senast den 4 december för att kunna göra uttag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Ben Radclyffe, kommersiell chef för BitMEXs moderbolag 100x Group, kommer börsen att börja granska de öppna positionerna på icke-verifierade konton efter den 4 december, och de kommer inte att kunna göra uttag efter det. Radclyffe betonar dock att BitMEX kommer att kommunicera med kontoinnehavarna och ge dem en möjlighet att återkräva och ta ut sina pengar när de har verifierat sina konton.

50% av BitMEXs handelsvolym kommer från verifierade konton

Enligt Radclyffe kommer mer än 50% av BitMEXs handelsvolym just nu från tiotusentals verifierade konton. 100x Groups Chief Compliance Officer, Malcolm Wright, tillade att de nya reglerna för identitetsverifiering kommer samtidigt som kryptoindustrins KYC-fria dagar lider mot sitt slut.

Genom identitetsverifieringarna, andra program inom företaget och Wrights erfarenhet som ordförande för en anti-pengatvättgrupp inom Global Digital Finance, vill BitMEX bli branschledande vad gäller identitetsverifieringsinitiativ.

BitMEX:s kollision med amerikanska myndigheter

BitMEX meddelade ursprungligen sina användare att de måste måste verifiera sina identiteter i augusti i år. Två månader senare riktade USA:s justitiedepartement (DOJ) och Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en rad anklagelser mot börsen. Tillsynsmyndigheterna hävdade att BitMEX hade försökt att undvika amerikanska regler genom att erbjuda amerikanska medborgare olagliga kryptderivattjänster.

Därtill anklagade myndigheterna Arthur Hayes, börsens VD, för att ha brutit mot Bank Secrecy Act och konspirerat för att bryta lagen. Myndigheterna anklagade också ägarna Ben Delo och Samuel Reed, såväl som börsens första anställda Gregory Dwyer, för samma överträdelser som Hayes.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust