Procter & Gamble överträffar Wall Streets förväntningar under Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 21, 2020
  • Procter & Gamble fortsätter att överträffa analytikernas prognoser.
  • Procter & Gamble rapporterar 3,31 miljarder pund i nettoresultatet under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förutspår nu en tillväxt på 3% till 4% för sin helårsförsäljning.

Procter & Gamble Company (NYSE: PG) publicerade sin resultatrapport på tisdag som överträffade Wall Streets förväntningar för räkenskapsårets första kvartal. Företaget förväntar sig att resultatet kommer att förbli robust de kommande månaderna och höjde sin prognos för hela budgetåret 2021.

Procter & Gamble steg med mer än 2% under förhandeln igår men förlorade största delen av sin intradagsvinst senare under dagen. Bolagets aktier handlas nu till 110,16 pund per aktie jämfört med 95,37 pund i början av 2020. Intresserad av att investera på aktiemarknaden online? Här är en enkel guide för att komma igång.

P&G:s finansiella resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Procter & Gamble rapporterade 3,31 miljarder pund i nettoresultatet under första kvartalet, vilket motsvarar 1,26 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året låg nettoresultatet på lägre 2,77 miljarder pund eller 1,05 pund per aktie. P&G överträffade också förväntningarna under det föregående kvartalet (Q4) trots covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 8,4 miljoner människor i USA och orsakat över 225 tusen dödsfall.

Procter & Gamble meddelade att man genererade 14,93 miljarder pund i försäljning under första kvartalet jämfört med föregående års 13,76 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förväntat sig 14,20 miljarder pund i försäljning under första kvartalet och 1,10 pund i vinst per aktie. I ett meddelande förra månaden sa Procter & Gamble att de kommer att förhandla direkt med TV och media om reklamförsäljning framöver.

Procter & Gamble tillade att hälso- och sjukvårdsprodukter såg en försäljningstillväxt på 11% under det senaste kvartalet. Försäljningen från tyg- och hemvårdssegmentet ökade med 14% på årsbasis.

Procter & Gambles prognos för hela året

Konsumentvaruföretaget förutspår nu en tillväxt på 3% till 4% för sin helårsförsäljning jämfört med den tidigare uppskattningen på upp till 3%.

FactSet-konsensus för årlig försäljning står däremot fortfarande fast vid upp till 3% tillväxt. Vad gäller justerat resultat per aktie förutspår det amerikanska företaget en tillväxt på mellan 5% och 8%, jämfört med 5,7% tillväxt för justerad EPS enligt analytikernas uppskattningar.

Procter & Gamble presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 30%. I skrivande stund värderas företaget till 274,34 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 28,74.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust