Nytt uppsving för Bitcoin leder till prägling av halv miljard USDT

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 22, 2020
  • Tether Treasury präglade nyligen nästan en halv miljard nya USDT-mynt, samtidigt som BTC-priset steg.
  • Många var snabba med att anklaga projektet för prismanipulation, men Tether uppger andra skäl.
  • Medlen, som förmodligen präglats för att fylla på TRONs USDT-leverans, hamnade på många större börser.

PayPal meddelade nyligen att de snart kommer att introducera kryptoköp och -försäljning på sin plattform, vilket fick BTC-priset att stiga och äntligen bryta över 12 000 dollar. Inte nog med det, BTC nådde nästan 13 200 dollar innan det korrigerades tillbaka till 12 700 dollar. Denna massiva uppgång resulterade också i att nästan en halv miljard USDT präglades.

Tether myntar massivt USDT-belopp

Enligt de senaste uppgifterna präglade Tether Treasury nyligen ungefär en halv miljard nya USDT-mynt, varav 185 miljoner distribuerades till olika börser under de senaste 36 timmarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den välkända blockchain-trackern Whale Alert rapporterade om två stora transaktioner som ägde rum den 20 oktober (150 miljoner USDT) och den 21 oktober (300 miljoner USDT). Det första beloppet överfördes bara några timmar innan PayPal meddelade att man kommer att lägga till kryptostöd. Med andra ord kom den strax innan Bitcoins pris steg.

Med tanke på Tethers kontroversiella historia hävdade många att projektet återigen ägnar sig åt marknadsmanipulation. Företagets CTO, Paolo Adoino, identifierade dock båda transaktionerna som enkla lagerpåfyllningar för TRON-nätverket.

Vart gick medlen?

USDT-prägling har ofta följt stora BTC-prisförändringar genom åren och det är därför inte förvånande att så många har ifrågasatt de senaste transaktionerna. Det kan dock hävdas att Teather Treasury helt enkelt svarar på efterfrågan.

Efter att projektet präglat 150 miljoner USDT igår genomfördes hela 15 massiva transaktioner från Treasuryn med sammanlagt 185,9 miljoner mynt. De gick till flera olika adresser, varav några tillhörde större börser som Huobi och Bitfinex. Några gick till okända adresser. Men den stora delen av medlen (cirka 126,9 miljoner, eller 70% av medlen) hamnade på Binance.

För närvarande rymmer Treasuryns plånbok endast cirka 280 miljoner, eftersom den senaste transaktionen ägde rum bara en timme efter det att den andra präglingsrundan avslutades.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust