Hex Trust och SIA går samman för att lansera kryptoplattform för förvaltning

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 23, 2020
  • Företagen kommer att lansera en blockchain-baserad plattform för finansinstitut.
  • Plattformen kommer att stödja olika kryptovalutor, inklusive CBDC:er och stablecoins.
  • Den kommer även att kunna kunna använda sig av olika blockchain-protokoll.

SIA, ett multinationellt betalningsföretag med säte i Italien, har inlett ett samarbete med kryptoförvaltaren Hex Trust för att hjälpa sina europeiska bankkunder att lagra sina digitala tillgångar. Företagen avslöjar även att de kommer att lanserar en blockchain-baserad plattform för finansinstitut som ett led i samarbetet – en plattform som kommer att hjälpa banker att hålla kryptotillgångar säkra för sina kunders räkning.

Enligt en rapport kommer plattformen att stödja olika kryptomynt, inklusive säkerhetstokens, utility tokens, Centralbankers digitala valutor (CBDC) och stablecoins. Dessutom kommer plattformen att kunna använda olika blockchain-protokoll. Samtidigt som tjänstens mål är att effektivisera förvaltningen, kommer den också att fungera som en portal till digitala tillgångsförmedlare som börser och mäklare. Vidare betonas att tjänsten kommer att följa alla regler tänkta att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar sa SIAs innovations- och affärslösningschef Daniele Savarè att:

”Vi strävar efter att skapa ett ekosystem där banker kan hantera sina digitala tillgångar baserat på toppmodern teknik och följa deras interna förfaranden och krav.”

Samarbetar med banker för att effektivisera kryptoantagande

Enligt uppgift kommer Hex Trust tack vare samarbetet att kunna erbjuda europeiska banker programvara som gör det möjligt för dem att hålla sina kunders kryptotillgångar säkra. Hex Trusts VD Alessio Quaglini säger också att företaget kommer att fungera som underförvarare för banker som inte är intresserade av att erbjuda vårdtjänster direkt. Han tillade att SIA genom partnerskapet kommer att bli Hex Trusts primära distributionspartner, vilket gör det möjligt att erbjuda europeiska banker kryptotjänster.

För närvarande arbetar Hex Trust enligt uppgift med tre banker, Mason Privatbank Liechtenstein AG och två icke namngivna banker i Asien. Enligt Quaglini undersöker ytterligare tio banker möjligheterna till samarbete.

Den här nyheten kommer efter att Hex Trust gjort gemensamma sak med blockchain-företaget R3 i april, för att erbjuda företagets bankkunder ett ytterligare alternativ för att utfärda säkerhetstokens. Enligt Quaglini var partnerskapet med R3 nödvändigt eftersom Hex Trusts kunder alltmer krävde Corda-baserade tokens och andra liknande blockchain-baserade protokoll.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust