Apollos VD klarar upp frågetecken kring Epstein-förhållandet

Författad av: Jayson Derrick
oktober 29, 2020
  • Det alternativa investeringsföretaget Apollo Global rapporterade resultat för tredje kvartalet.
  • Företaget sa att tillgångar under förvaltning ökade med 102 miljarder dollar.
  • VD Leon Black pratade om sin tidigare relation med Jeffrey Epstein.

Det globala alternativa investeringsförvaltningsföretaget Apollo Global Management Inc (NYSE:APO) rapporterade på torsdag morgon resultatet för tredje kvartalet och VD Leon Black rätade ut oklarheter vad det gäller sitt förhållande till den avlidne finansmannen Jeffrey Epstein.

Q3-resultat

Apollo, en börsnoterad enhet, sa att dess totala tillgångar under förvaltning ökade med 102 miljarder dollar från slutet av 2019 till 433 miljarder dollar. Tillväxten är tack vare en kombination av organisk tillväxt från försäkringskunder, ny kapitalanskaffning för befintliga strategier, meningsfulla transaktioner och lanseringen av nya initiativ.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Dry powder”, vilket är kapital som är engagerat med oallokerat, uppgick till 45,8 miljarder dollar i slutet av kvartalet. Bland dessa var 21,9 miljarder dollar dry powder som har framtida potential för förvaltningsavgifter.

”Under ett år som har varit fyllt av turbulens på marknaden har vår breda talang möjliggjort stabilitet och styrka över vår globalt integrerade plattform,” sade Apollos grundare Josh Harris i resultatrapporten.

Black: Inte gjort något fel

Epstein, den mystiska finansmannen som 2019 anklagades för federal sexhandel som involverade minderåriga flickor, hade ett tidigare samarbete med Apollo’s Black. New York Times rapporterade att de två kände varandra i årtionden och Blacks påståenden om ett ”begränsat förhållande” var ”djupare än Mr. Black antydde”, rapporterade Times.

På torsdagen talade VDn offentligt om sitt tidigare förhållande med Epstein under sitt schemalagda konferenssamtal angående inkomster. Han medgav att han inte var angelägen att prata offentligt om personliga frågor, men förhållandet ”påverkar nu Apollo” och ”orsakar djup smärta för min familj”, rapporterade The Wall Street Journal .

Black upprepade att han betalade Epstein miljontals dollar årligen för ”fastighetsplanering, skatt, strukturering av konstenheter och filantropisk rådgivning” från 2012 till 2017. Men under deras decennielånga relation har det ”aldrig förekommit något påstående från någon om några felaktigheter”, skrev WSJ VD:n.

Alla förslag på annat sätt eller anklagelser om utpressning eller någon annan koppling till Epsteins ”förkastliga uppförande är kategoriskt osant.” Times-rapporten misslyckades med att redovisa några bevis som tyder på något annat. Ändå är medieuppmärksamheten tillräcklig för att Apollos offentliga pensionsfonder och andra kan uttrycka oro, enligt WSJ.

’Fruktansvärt misstag’

Black erkände att han gjorde ett ”fruktansvärt misstag” när han gjorde affärer med Epstein trots att han 2007 erkände sig skyldig till ett federalt icke-åtal, enligt WSJ. Black, liksom andra människor som han respekterade, kände att det var rätt att ge Epstein en ”andra chans.”

”Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och ändra det beslutet, men jag kan inte det”, tillade han.

Apollo anställde advokatbyrån Dechert LLP för att genomföra sin egen oberoende granskning av Blacks förhållande till Epstein på begäran av Black själv, enligt WSJ. Några av företagets investerare väntar kanske på en rapport innan de lägger in nytt kapital men företaget har redan samlat in 18,4 miljarder dollar från tredje parter 2020, och ligger därmed redan inom det typiska årliga intervallet mellan 15 och 20 miljarder dollar.