Upp eller ner? Prisprognos för Procter & Gamble i november

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on okt 29, 2020
  • Trots covid-19-pandemin går Procter & Gambles verksamhet bra.
  • De totala intäkterna har ökat med 8,5% jämfört med första kvartalet och GAAP EPS var 1,63 dollar.
  • Om priset stiger över 140 dollar kan nästa mål vara 145 eller till och med 150 dollar.

Aktierna i Procter & Gamble (NYSE: PG) steg från 111 till över 145 dollar på mindre än sex månader och det nuvarande priset ligger runt 137 dollar. Procter & Gamble har hittat ett starkt stöd över 130 dollar men priset har fortfarande svårt att bryta över motståndet vid 150 dollar.

Grundläggande analys: Procter & Gamble höjde 2021-prognosen för organisk försäljningstillväxt

Trots covid-19-pandemin går Procter & Gambles verksamhet bra och företaget förväntas öka intäkterna under räkenskapsåret. Procter & Gamble har nyligen publicerat sin resultatrapport för första kvartalet, de totala intäkterna har ökat med 8,5% på årsbasis och QAP GAAP EPS slutade på 1,63 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget skruvade upp förväntningarna i sin prognos för den organiska försäljningstillväxten under budgetåret 2021 från ett intervall mellan 2% och 4% till mellan 4% och 5%. Företaget har beslutat om en kvartalsutdelning på 0,7907 dollar per aktie, vilket ligger i linje med föregående utdelning.

Trots det är min åsikt att Procter & Gamble är övervärderade för tillfället och att de viktigaste drivkrafterna för Procter & Gambles senaste kapitaliseringstillväxt är externa. Med ett börsvärde på 353 miljarder dollar är aktien något dyr och representerar en möjlighet endast för kortfristiga handlare.

Det finns några uppenbara risker vad gäller handel med denna aktie för tillfället men Procter & Gambles stabilitet och storlek kommer alltid att locka potentiella investerare och handlare.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån vid 150 dollar

Datakälla: tradingview.com 

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) kan vi se att priset har stigit från 94 till över 145 dollar. Så länge som priset ligger över trendlinjen och 130 dollar förblir denna aktie i ”köpzonen” och det finns just nu ingen indikation på att trenden skulle vända.

Om priset faller mot trendlinjen och vi får ett ”hausseartat bekräftelseljus” skulle det vara en mycket bra startpunkt för kortfristiga handlare som handlar med ”stop-loss” och ”take profit”-ordrar. Trendlinjen representerar en mycket stark stödnivå och om priset bryter under den skulle det vara en stark ”säljsignal” och då riskerar priset att falla ned till 130 dollar.

Om priset stiger över 140 dollar skulle det vara en signal att köpa Procter & Gamble-aktier och då ligger vägen fri upp till 145 dollar. Ett lyft över 150 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 160 dollar.

Sammanfattning

Fondförvaltare rankar Procter & Gambles aktie som ett ”köp” och trots covid-19-pandemin går Procter & Gambles verksamhet bra. Långa positioner i aktien ger en årlig utdelning på 3,16 dollar, vilket motsvarar en utdelningsavkastning på 2,22% vid nuvarande nivåer. Procter & Gambles värdering ligger för tillfället på den högsta nivån på nästan 30 år och så länge priset håller sig över 130 dollar ligger aktien i ”köpzonen”.