WCA:s IPO första någonsin att acceptera USDT i Australien

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 29, 2020
  • West Coast Aquaculture Group valde USDT framför BTC och ETH på grund av myntets stabilitet.
  • Företaget kommer att använda medlen från börsintroduktionen för att utöka sin verksamhet.
  • Enligt SSX VD, Michael Go, kommer detta drag att diktera framtiden för kapitalanskaffning i Australien.

West Coast Aquaculture Group (WCA), ett australiensiskt företag som driver ett vattenbruk, planerar att genomföra den första börsintroduktionen (IPO) i landet som accepterar kryptovalutor som betalning. Stax, en australiensisk kryptovänlig plattform för kapitalanskaffning som arrangerade WCA:s börsintroduktion, avslöjade detta den 29 oktober. Enligt Stax kommer WCA att låta investerare som vill delta i börsintroduktionen köpa aktier med Tether (USDT) eller australiska dollar.

Enligt pressmeddelandet valde West Coast Aquaculture Group USDT istället för Bitcoin (BTC) eller Eter (ETH) på grund av stablecoinens prisstabilitet. Stax VD, Kenny Lee, konstaterade att även om företaget endast stöder USDT i dagsläget så överväger de att lägga till stöd för fler stablecoins i framtiden. Enligt honom erbjuder stablecoins samma fördelar som kryptovalutor men exkluderar volatiliteten som vanligtvis förknippas med digitala tillgångar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lee tillade att:

”Att acceptera USDT i en börsintroduktion är ett transformativt steg i Australien och ett viktigt steg framåt för antagande av kryptovalutor i allmänhet. Det banar väg för framtiden för kapitalmarknaderna. Vi demokratiserar tillgången till en marknad som har varit svårt för utländska investerare att komma in på, vilket kommer att gynna australiska företag på längre sikt.”

WCA kommer att använda IPO-medlen för expansion

För närvarande driver WCA en stor marin gård i Langkawi, Malaysia. Företaget producerar främst färsk havsfisk för grossister och återförsäljare i Singapore, Hongkong och Malaysia. Enligt uppgift avser företaget att använda de medel som samlas in genom börsintroduktionen för en expansion. Bland expansionsplanerna ingår att köpa nya kläckerier och plantskolor.

WCA erbjuder mellan 10 och 14 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 8,78% och 11,87% av det totala antalet aktier. Företaget säljer varje aktie för 0,38 pund och siktar på att som minst samla in 3,84 miljoner pund. Efter börsintroduktionen planerar WCA att aktierna ska handlas på Sydney Stock Exchange (SSX). Enligt koncernens planer är aktiehandeln planerad att börja den 19 november 2020.

SSX VD, Michael Go, berömde Stax för att organisera en kapitalanskaffning som stöder USDT och sa:

”Som en anhängare av innovation på kapitalmarknaderna berömmer Sydney Stock Exchange STAX för sin förmåga att underlätta finansieringen av företag med USDT. Detta är en första och historisk utveckling på den australiska marknaden som kommer att diktera framtiden för kapitalanskaffning, särskilt för tillväxtföretag.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust