Amazons försäljning steg med 37% under det tredje kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 30, 2020
  • Amazons försäljning steg med 37% under det tredje kvartalet.
  • Detaljhandelsjätten sysselsätter nu 1,12 miljoner heltidsanställda över hela världen.
  • Amazon förutspår upp till 93,76 miljarder pund i intäkter för Q4.

Amazon Inc. (NASDAQ: AMZN) meddelade på torsdag att företagets intäkter under tredje kvartalet steg med 37% på årsbasis. Även resultatet var bättre än väntat under det senaste kvartalet.

Amazon sjönk med nästan 2% under efterhandeln på torsdag. På årsbasis har aktierna i bolaget ändå stigit med mer än 65% på aktiemarknaden, vilket inkluderar en tillväxt på nästan 100% sedan årets lägstanivå hittills i mars.

Amazons resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 71,83 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet. Resultatet per aktie hade de förväntat sig skulle landa på 5,74 pund. I sin rapport på torsdag toppade Amazon båda prognoserna med en högre intäkt på 74,51 miljarder pund och 9,59 pund i vinst per aktie.

Detaljhandelsjätten sa att man nu sysselsätter 1,12 miljoner heltidsanställda över hela världen, vilket motsvarar en ökning med 50% jämfört med året innan. Intäkterna från Amazon Web Services (AWS) var 29% högre under det senaste kvartalet på 8,99 miljarder pund, vilket låg i linje med FactSet-konsensus. Det Seattle-baserade företaget meddelade i september att det kommer att anställa 100 000 nya arbetare i USA och Kanada.

Rörelseresultatet på 2,74 miljarder pund från AWS under tredje kvartalet var högre än de förväntade 2,67 miljarder pund. Amazon genererade 4,18 miljarder pund i intäkter från sin kategori ”övrigt” som bl.a. inkluderar företagets reklamverksamhet. Övriga intäkter såg en tillväxt på 51% på årsbasis. Intäkterna från abonnemang var 5,10 miljarder pund eller 33% högre än förra året.

Amazons prognos för det fjärde kvartalet

För räkenskapsårets fjärde kvartal förväntar sig Amazon nu att försäljningen kommer att minska i intervallet 86,79 miljarder till 93,76 miljarder pund. Analytiker å andra sidan förutspår 87,02 miljarder pund i intäkter för Amazon under fjärde kvartalet.

Företaget förväntar sig 770 miljoner till 3,49 miljarder pund i rörelseresultat under fjärde kvartalet. Amazon sa också på torsdag att tredjepartsförsäljning såg en bredare tillväxt på 55% under tredje kvartalet jämfört med 38% tillväxt för försäljningen av Amazons egna varor.

I Amazons fysiska butiker minskade försäljningen med 10% under det senaste kvartalet. I separata nyheter publicerade Spotify också sin kvartalsrapport på torsdagen.

I skrivande stund värderas Amazon till 1,25 biljoner pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 123,42.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust