Är Theta (THETA) ett ”köp” eller ”sälj” i november?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on okt 30, 2020
  • Theta kan förändra onlinevideobranschen på samma sätt som YouTube förändrade traditionell video.
  • Theta har haft en uppåtgående trend i flera månader.
  • Om priset stiger över 0,80 dollar kan nästa mål vara 0,90 eller till och med 1 dollar.

Priset på Theta (THETA) steg från 0,10 till över 0,79 dollar på mindre än sex månader och det nuvarande priset ligger runt 0,60 dollar. Det finns fortfarande en osäkerhetsnivå kring Theta-projektet, men om priset stiger över 0,80 dollar kan nästa mål ligga på 0,90 eller till och med 1 dollar.

Grundläggande analys: Theta kan förbättra videostreaming-industrin

Theta lanserades i mars 2019 och är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk som erbjuder förbättrad videoleverans till lägre kostnader. Theta har sin egen kryptovaluta THETA och projektet rekommenderas av Steve Chen, medgrundare av YouTube.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det totala utbudet av THETA är begränsat till 1 miljard tokens och fördelas i varierande mängder mellan alla nätverksdeltagare.

”Thetas innovation kommer att störa dagens onlinevideoindustri på samma sätt som YouTube-plattformen gjorde med traditionell video redan 2005. En av våra största utmaningar har varit de höga kostnaderna för att leverera video till olika delar av världen, och detta problemet blir bara större med videoströmmar i HD, 4K och högre kvalitet,” säger Steve Chen, grundare av YouTube.

Priset på Theta (THETA) har haft i en uppåtgående trend de senaste månaderna och för närvarande finns det inga signaler om att trenden skulle vändas. Det är också värt att nämna att Theta har samarbetat med Chainlink för att bekämpa videoannonsbedrägerier online.

Ett mycket bra team står bakom projektet och grunden för kryptovalutan förbättras stadigt, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet. Vi får inte heller glömma att reglering av kryptovalutamarknaden faktiskt kan utgöra ett hot mot denna kryptovaluta.

Investerare i Theta bör alltså hålla i minnet att det handlar om en mycket riskfylld kryptovaluta, men det kan vara en bra tid att investera i Theta (THETA) just nu.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån vid 0,80 dollar

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 0,50 och 0,40 dollar, samtidigt som 0,70 och 0,80 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset återvänder upp över 0,70 dollar skulle det vara en signal att köpa Theta (THETA) och då ligger vägen öppen till 0,80 dollar.

Ett lyft över 0,80 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 0,90 eller till och med 1 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 0,50 dollar skulle det vara en stark ”säljsignal” och då talar mycket för att priset kommer att fortsätta falla till 0,40 dollar.

Sammanfattning

Theta har potential att förbättra dagens videostreamingindustri genom att göra den både mer effektiv och kostnadseffektiv. Det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i Theta för tillfället men om priset stiger över 0,80 dollar skulle det vara en signal att investera och då ligger vägen öppen till 1 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 0,50 dollar skulle det vara en stark ”säljsignal” och då talar mycket för att priset kommer att fortsätta falla till 0,40 dollar.