ServiceNows VD: Vi ”sätter standarden” för affärstransformation

Författad av: Jayson Derrick
oktober 30, 2020
  • ServiceNows aktiekurs steg med över 6% på torsdag efter en stark resultatrapport för Q3.
  • Företaget har nu mer än 1 000 kunder som betalar minst 1 miljon dollar per år.
  • Företagets VD säger att ServiceNow "sätter standarden" för digitala omvandlingar.

ServiceNow (NYSE: NOW), en tjänsteleverantör av molnbaserade plattformar och lösningar för att hjälpa företag att förbättra produktiviteten för sina anställda, publicerade igår en uppmuntrande rapport för tredje kvartalet som fick aktierna i bolaget att susa upp med mer än 6%.

Höjdpunkter under Q3

ServiceNow rapporterade en EPS för tredje kvartalet på 1,21 dollar och en försäljning på 1,14 miljarder dollar. Båda siffrorna var bättre än de 1,03 dollar per aktie respektive 1,11 miljarder som Wall Streets analytiker hade förväntat sig. Företaget rapporterade mycket starka tillväxt, inklusive en prenumerationsintäkt som ökade med 31% jämfört med året innan till 1,091 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget har nu 1 012 kunder som betalar mer än 1 miljon dollar i avgifter.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

’Standarden’

Enligt Jim Cramer, en av värdarna för CNBC:s program ”Squawk on the Street”, uppvisar ServiceNow den sorts tillväxt som vanligtvis bara ses hos små startups. Men ServiceNow har ett börsvärde på över 100 miljarder dollar, vilket är ett tydligt tecken på att ServiceNows plattform ”sätter standarden” för den digitala omvandlingen inom företag idag, svarade VD Bill McDermott.

Många av ServiceNows nya kunder kämpar för att anpassa sig till det plötsliga behovet av att förändra sina verksamheter på grund av covid-19-pandemin. Till exempel kan företag kanske inte ens mötas ansikte mot ansikte med nyanställda, vilket skapar nya utmaningar som måste hanteras digitalt.

ServiceNow tillhandahåller också tjänster för att hjälpa företag att bättre attrahera och tillgodose behoven hos deras konsumentbas.

”ServiceNows plattform är i centrum för allt detta,” sa han. ”Och utvecklare skapar i allt högre utstreckning innovation i farten på Now-plattformen.”

’Kärnan i allt’

ServiceNows verksamhet har expanderat till att omfatta federala myndigheter i USA, som t.ex. USA:s departement för veteraner, flygvapnet och senaten. Det går helt i linje med ledningens mål att vara ”kärnan i allt.”

Ledningen vill hjälpa flygvapnet att utveckla sin vision för rymdens framtid på sin plattform. Detsamma gäller för att hjälpa lärare att känna sig säkra i klassrummet och att fungera som den officiella arbetsflödespartnern för National Basketball Association för att säkerställa en smidig playoff-upplevelse.

”Digital transformation var vår generations stora möjlighet före covid,” sa han. ”Nu, med covid har det accelererat och fäst fokus vid alla de stora frågorna: trasiga system, nedslängd verksamhet, människor som inte får saker gjorda i team inom organisationer.”

Redan innan covid hade arbetare födda kring millenieskiftet ingen önskan om att arbeta i bås på kontor, sa han. Detta kommer inte att förändras alls efter covid då majoriteten av arbetskraften kommer att vara digital, men ändå förväntar sig bästa möjliga verktyg för att utföra sina jobb.