Skatteexperter säger att rapportering är nyckeln till lyckad process för krypto-beskattning

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 30, 2020
  • Walker rekommenderar att kryptoägare alltid ska rapportera information om sina transaktioner.
  • Enligt Walker förstår IRS inte krypto trots sina ansträngningar att genomdriva kryptobeskattning.
  • IRS skatteriktlinjer är felaktiga eftersom de inte definierar beskattningen av alla kryptotillgångar

Wendy Walker, lösningsansvarig på Sovos, ett skatteföretag, har sagt att rapportering är den viktigaste delen för processen av kryptoskatter. Hon avslöjade denna information under en intervju den 30e oktober och noterade att kryptoägare alltid bör rapportera information om sina transaktioner även om de inte är skyldiga inkomstskatter. Walker delade denna information efter att IRS nyligen uppdaterade inkomstskattformuläret 1040 med fokusering på kryptovalutor.

Enligt uppgifter lade IRS till en ny fråga till 1040-skatteintäktsformuläret som frågade amerikanska skattebetalare om deras ekonomiska intressen i virtuella valutor. Byrån kräver nu att amerikanska medborgare ska avslöja om de hanterade kryptovalutor under arkiveringsåret. Frågan är, ”Har du någon gång under 2019 mottagit, sålt, skickat, bytt ut eller på annat sätt haft något finansiellt intresse i någon virtuell valuta?”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om frågan är enkel att besvara, skulle kryssrutan för kryptoadopterare vara det första steget på en tusen mils lång resa. Detta beror på att hantering av krypto involverar många transaktioner, inklusive köp, försäljning, avgifter, flera lagringsplatser och ett brett utbud av information som kan gälla för skatteregistrering. Som sådan är arkivering av kryptoskatter för närvarande en betungande uppgift. Medan det absolut är invecklat tror Walker ändå att IRS kan hjälpa till att förenkla processen. Dock skulle byrån ha en hel del jobb att göra för att komma ikapp innan de uppnådde denna bedrift.

IRS har ännu inte förstått krypto

Enligt Walker har IRS inte helt förstått kryptosektorn trots att de har släppt och tillämpat regler för skatterådgivning. Hon tillade att byrån har infört flera försök till förtydliganden och avgöranden kring beskattningen av kryptovalutor sedan 2019. Dessa ansträngningar har dock bara visat att IRS saknar tillräcklig kunskap om den framväxande industrin.

Walker tillade,

”Tyvärr verkar det som att de lär sig om dessa tillämpningar samtidigt som de inför dem.”

Hon fortsatte med att konstatera att skatteriktlinjerna är bristfälliga. Detta beror på att de saknar relaterad dokumentation när det gäller kryptoöverföringar mellan börser. Utöver detta är beskattningen av digitala valutor som kategoriserats som råvaror och värdepapper en gråzon. Även om amerikanska tillsynsmyndigheter har kommit långt när det gäller att klassificera kryptovalutor saknar många tillgångar fortfarande korrekt definition enligt uppgift.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust