Goda nyheter för krypto Twitter: Jack Dorsey förblir VD

Författad av: Ali Raza
november 4, 2020
  • Twitter-styrelsen avslutade äntligen sin granskning av företagets ledning.
  • Företagets tjänstemän beslutade att Twitters VD, Jack Dorsey, ska behålla sin roll.
  • Dorseys ställning utmanades i februari, det tycktes för mycket att köra både Twitter och Square.

Krypto Twitter fick nyligen goda nyheter – Twitter-vd Jack Dorsey, som är känd för att vara en stor anhängare av Bitcoin (BTC), kommer att få behålla sin roll i företaget. Beslutet kom efter en lång granskning av företagets styrelsekommitté, som så småningom beslutade att inte vidta åtgärder som skulle leda till att Dorsey avlägsnades.

Dorsey får behålla rollen som VD

Som vissa kanske kommer ihåg krävde grundaren av Elliott Management, Paul Singer, i februari i år att Dorsey skulle avlägsnas som vd för Twitter. Enligt Singer har Dorseys tid delats mellan att driva Twitter och hans andra fasta betalningsplattform Square.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget bestämde sig för att granska Twitters ledarskap som en del av ett avtal i mars 2020 med Elliott Management samt Silver Lake – ett riskkapitalföretag. Båda företagen var stora Twitter-investerare, och båda lyckades få platser i bolagets styrelse.

Månader har passerat, och medan världen kämpade mot COVID-19 har Twitters tjänstemän granskat Dorsey och hans inverkan på företaget. De fattade äntligen ett beslut, som avslöjades i företagsansökan för två dagar sedan, den 2 november.

Inlämningen sa att Dorsey kommer att förbli VD men också att styrelsen kommer att fortsätta att utvärdera företagets och ledningens resultat.

Ytterligare ändringar av Twitter

Utöver detta föreslog kommittén en plan för att minska Twitter-direktörernas mandat från tre år till endast ett. Beslutet är dock något ifrågasatt, eftersom detta skulle göra det möjligt för större investerare, som Elliott, att ersätta styrelseledamöter med lätthet. Detta skulle göra det möjligt för dem att lättare ta över företaget.

Efter lösningen på denna fråga beslutade Twitter också att gå med i Civic Alliance – tillsammans med andra företag, som PayPal, och till och med Ripple. Alliansen uppmuntrar rättvis och fri omröstning i USA, och dess medlemmar har strävat mycket efter att låta sina anställda rösta, även under arbetstid.