NZD/USD faller när handlare följer amerikanska valet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 4, 2020
  • NZD/USD faller idag när handlare fokuserar på det amerikanska valet.
  • Tidiga resultat visar att loppet mellan Joe Biden och Donald Trump kommer att vara jämnt.
  • Nya Zeeland släppte också bättre arbetslöshetsstatistik än förväntat.

Valutaparet NZD/USD minskar med mer än 0,50% när handlare reagerar på resultaten från USA och sysselsättningsuppgifter från Nya Zeeland. Paret handlas till 0,6655, vilket är lägre än nattens topp på 0,6545.

NZD/USD
NZD/USD faller när handlare väntar på resultaten från valet i USA

Nya Zeelands arbetslöshet stiger

Nya Zeeland hör till de mest framgångsrika länderna vad gäller att hantera covid-19-pandemin. Landet, som har en befolkning på strax över 5 miljoner människor, har endast registrerat 1 970 fall och 25 dödsfall. Det är imponerande med tanke på att Australien, dess granne, har rapporterar fler än 27 000 fall.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men som alla länder har Nya Zeeland påverkats av pandemin, särskilt inom rese- och gästfrihetsbranschen. Det beror främst på att pandemin har bromsat den lukrativa turistsektorn.

Idag visade sysselsättningsdata från Nya Zeeland att antalet arbetslösa i landet ökade med 37 000 till 151 000. Det var en ökning med 32,5% från andra kvartalet och är ett tydligt tecken på att ekonomin står inför stora utmaningar.

Sammanlagt steg arbetslösheten från 4,0% till 5,3%, vilket är rekordhög kvartalsuppgång. Den nya siffran var ändå bättre än de 5,4% som analytiker hade förväntat sig. Den är också betydligt bättre än den amerikanska arbetslösheten på 7,7% och Europas 7,6%. I ett uttalande sa landets statistikbyrå att:

”Förra kvartalets låga arbetslöshet på 4,0 procent förklarades delvis av att människors inte kunde ”aktivt söka” eller vara tillgängliga för arbete under den nationella lockdown som var på plats under en stor del av kvartalet.”

NZD/USD reagerar också på nyhetsuppdateringarna från det amerikanska presidentvalet. När detta skrivs har president Trump vunnit 107 elektorer medan Biden har vunnit 131.

NZD/USD teknisk prognos

NZD/USD
NZD/USD teknisk graf

Det dagliga diagrammet visar att NZD/USD-priset faller idag. Priset ligger dock kvar i den stigande kanalen som visas i blått. Det ligger också över de exponentiella glidande medelvärdena för 15 och 25 dagar och över Fibonacci retracement-nivån på 78,6%. På grund av det amerikanska valet är det omöjligt att säga i vilken riktning paret kommer att röra sig. Nyckelstödet och motståndsnivån kommer hur som helst att ligga vid 0,6513 respektive 0,6761.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust